Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 17:39

Україні доведеться співати у півфіналі "Євробачення"

Наприкінці вересня Телевізійний комітет європейського мовного Союзу змінив формат пісенного конкурсу "Євробачення". Тепер Україна до фіналу не потрапляє.

— До фіналу автоматично потрапили країни, які роблять найбільші внески до загального бюджету, — каже Наталія Рибалка з Першого національного каналу, який проводить відбір на конкурс. — Решту учасників розділять на дві півфінальні групи. В одній із них  опиниться Україна.

До фіналу ввійшли Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Франція та Сербія. Бо її представниця Марія Шеріфович із піснею "Молитва" на цьогорічному "Євробаченні" зайняла перше місце.

— Завдяки Вєрці Сердючці, яка зайняла друге місце, наша країна автоматично потрапляла б до фіналу, — розповідає жінка. — Потрапили б і решта дев"ять країн, що ввійшли до першої десятки. Усього в фіналі 14 країн-учасників.

Продюсер Вєрки Сердючки 39-річний Юрій Нікітін про зміни формату "Євробачення" дізнався від "ГПУ".

— Тепер усе залежатиме від таланту співака, — говорить він. — А взагалі це добре. Наша країна двічі співатиме й показуватиме свій талант.

Погоджується з Нікітіним і колишній продюсер 22-річної Тіни Кароль Олег Чорний. Нині він "розкручує" гурт "Барселона".

— Ми ж не кота в мішку веземо на конкурс, а хорошого артиста, — переконаний Чорний. — Тіна почала з півфіналу й потрапили до фіналу.

Офіційне повідомлення про зміни формату конкурсу на сайті Першого національного оприлюднять за два тижні. Заявки на участь у "Євробаченні-2008" планують подати гурти "Авіатор", "Арктика", "Барселона", співак Василь Бондарчук.

Зараз ви читаєте новину «Україні доведеться співати у півфіналі "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути