четвер, 13 липня 2006 19:20

У Китаї пройде фестиваль "мобільного" кіно

У Китаї на початку вересня розпочнеться фестиваль фільмів, знятих на камеру мобільного телефону. Подавати свої роботи режисери можуть до 25 серпня.  

Першим таким кінофестивалем  став паризький "Фестиваль кишенькового фільму", який пройшов минулої осені. Нині у світі існує кілька десятків подібних заходів. Нещодавно фестиваль "мобільного" кіно пройшов у Білорусі та Португалії. А от  в Азії таке відбувається вперше.

Його організатори пророкують, що "мобільний" кіноперегляд дуже скоро стане не менш популярним, ніж читання з телефонів текстів і слухання музики. Відомим діячам кіно, музикантам і письменникам за кілька місяців до фестивалю роздали мобільні телефони останніх моделей, у які вмонтовано  кінокамери. Їх попросили зняти фільми на будь-яку тематику. До конкурсної програми фестивалю вже відібрали 14 стрічок. Найкоротша триває 30 секунд, а найдовша — півтори години. Фільми різні за жанром і стилістикою — від пародій на відомі стрічки до власних відеощоденників.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї пройде фестиваль "мобільного" кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути