пʼятниця, 21 березня 2008 17:47

У Дубаї митців Пакистану відкривають на пляжі

Автор: фото: REUTERS/Jumana El Heloueh
  Скульптуру ”Свідок” пакистанська скульпторка й художниця Дуррія Казі створила торік. Ліпила її з фотографії, на якій було зображено двох убитих в Іраку мирних жителів. Скульптуру присвятила жертвам війни
Скульптуру ”Свідок” пакистанська скульпторка й художниця Дуррія Казі створила торік. Ліпила її з фотографії, на якій було зображено двох убитих в Іраку мирних жителів. Скульптуру присвятила жертвам війни

На виставці "Арт-Дубаї", що з 19 по 24 березня триває в Об"єднаних Арабських Еміратах, свої нові роботи представили 70 галерей з Азії, Європи, Північної та Південної Америки, Австралії. Заявки на участь подали 350 галерей, проте організатори обрали лише найсолідніших.

Усі роботи виставлено в спеціально збудованих павільйонах на пляжах "Айленд Форт" та "Медінат Арена". Це найпрестижніші курортні зони міста, де розташовані найдорожчі готелі та бутики.

— Ця виставка — найгучніший світський захід місця. На неї з"їхалися найвідоміші галеристи, колекціонери та художники з усього світу, — розповідає менеджер виставки Асмаа Аль-Шабібі. — Так ми розпочинаємо новий курортний сезон в Дубаї. Це вже другий гучний показ за місяць. Наприкінці лютого влаштовували антикварну виставку, яку відвідало 10 тисяч людей. Представили там близько сотні робіт на загальну ціну понад 200 мільйонів доларів. Хочемо перетворити Дубаї на центр сучасного елітного мистецтва, збирати тут найбагатших людей світу.

Окремий павільйон на виставці надали Пакистану. Там 11 митців представили фотографії, картини, скульптури та відео, присвячені 60-річчю незалежності їхньої країни. Експозицію назвали "Рай". Більшість робіт пов"язані з війною: багато зображень зброї та мертвих людей. На одній із фотографій дівчинка в національному костюмі танцює на тлі зруйнованих будівель.

— Митці з Пакистану на світовому арт-ринку майже невідомі, — стверджує менеджер. — Вони багато років творили фактично в ізоляції від світового мистецького процесу. Тому там "виросла" самобутня генерація митців. На "Арт-Дубаї" еліта мистецького світу нарешті відкриє для себе Пакистан.

Зараз ви читаєте новину «У Дубаї митців Пакистану відкривають на пляжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути