понеділок, 19 травня 2008 17:49

Томмі Лі Джонс екранізує останній роман Хемінгуея

На кіноринку Каннського кінофестивалю голлівудський актор Томмі Лі Джонс, 61 рік, представив проект своєї майбутньої режисерської роботи "Острови в океані". Фільм буде екранізацією однойменного роману американського письменника Ернеста Хемінгуея. Книжка побачила світ через 10 років після самогубства автора. У ній йдеться про життя художника-марініста Томаса Хадсона до, під час і після Другої світової. Митець служив на американському флоті, пережив загибель дітей і решту життя провів на Багамських островах.

Одну із частин роману Хемінгуей перетворив на окремий твір — "Старий і море". За нього 1952 року він отримав Пулітцеровську премію, а 1954-го став лауреатом Нобелівської премії з літератури.

Голлівуд не вперше звертається до останнього роману Хемінгуея. 1977-року на екрани вийшов фільм "Острови в океані" із Джорджем С. Скоттом у головній ролі.

У стрічці Томмі Лі Джонса, крім самого режисера, зніматимуться 70-річний Морґан Фріман і Джон Ґудман, 55 років. Кошторис майбутньої картини — $30 млн. Зйомки розпочнуться в березні наступного року в Пуерто-Рико.

Зараз ви читаєте новину «Томмі Лі Джонс екранізує останній роман Хемінгуея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути