пʼятниця, 25 травня 2018 05:35

Телеканал "ВІККА" створює програми з країн Євросоюзу

Автор: ФОТО НАДАНЕ ТРК ВІККА
  Головний редактор Юлія Кропива (третя зліва) на презентації проекту ”Точне відображення Угоди про Асоціацію ­”Україна-ЄС” в українських медіа” в Черкасах
Головний редактор Юлія Кропива (третя зліва) на презентації проекту ”Точне відображення Угоди про Асоціацію ­”Україна-ЄС” в українських медіа” в Черкасах

— Гранти Євросоюзу допомагають нашим журналістам розширювати кругозір та краще розуміти євроінтеграційні процеси в Україні, — каже головний редактор телеканалу "ВІККА" Юлія Кропива. — Це дуже цікаво. Журналіст може не просто вислухати експерта та покивати головою, а з'їздити в Європу й на власні очі побачити європейський стиль життя. Дослідити, як зміни, які лише запроваджуватимуть у нашій державі, вже діють у Польщі, Литві чи Бельгії.

Телеканал "ВІККА" кілька разів вигравав європейські гранти. За кошти Євросоюзу 2016-го створювали проект "Ми — Європа". Зараз виходить цикл програм під назвою "Євроцензор" та "Європейський простір".

– 2016 року журналістка Вікторія Хамаза поїхала до Польщі, — згадує Юлія Кропива. — Була на сміттєпереробному заводі, підготувала сюжет про транспортну реформу в польських містах. Матеріали були цікаві. Не буденна розповідь чиновника, а погляд черкащанки, яка щодня їздить у незручних автобусах чи бачить сміття на вулицях рідного міста. І порівнює, як ці проблеми вирішують у країні колишнього соцтабору. Наочно демонструємо, які зміни сталися в східноєвропейських членах ЄС.

— У пілотному випуску "Євроцензора" ведучий Артем Євтушенко запросив енерго­аудитора. Разом зробили якісний аналіз енергоефективності одного з черкаських будинків, — продовжує головний редактор телеканалу "ВІККА". — Експерт показав, де є втрати тепла, розповів, як грамотно утеплити будівлю, з чого почати роботи. У наступній програмі йшлося про поводження з відходами. Ведучий сам сортував сміття. Шукав контейнери для цього. Дізнавалися, чи готові черкащани сортувати відходи. Плануємо зустрітися з виробником, який експортує продукцію до країн Євросоюзу. Ведучий — не класичний ревізор. Ознайомлюється з вимогами й нормами європейців та аналізує, як закони впроваджуються в нашій області.

Журналістів телеканалу в рамках проектів із висвітлення Угоди про Асоціацію часто запрошують на вишколи й брифінги з європейськими та українськими експертами.

— Маємо змогу побувати на прес-конференції віце-прем'єра, профільного міністра або його заступників. Отримавши інформацію з перших уст, розповідаємо про новації в наших проектах.

Журналісти їздять до ­Європи не тільки готувати матеріали, а й за професійним досвідом.

Програми "Євроцензор", "Європейський простір" виходять на телеканалі "ВІККА" двічі на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал "ВІККА" створює програми з країн Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути