пʼятниця, 23 лютого 2018 05:50

Телеканал "ВІККА" розповідає про переваги Асоціації з Європейським Союзом

Автор: ФОТО надане ТРК ”Вікка”
  Журналістка Ірина Малюкова (на фото праворуч) спілкується з гостями програми ”Європейський простір: Пряма мова”
Журналістка Ірина Малюкова (на фото праворуч) спілкується з гостями програми ”Європейський простір: Пряма мова”

Три місяці виходить на телеканалі "ВІККА" проект "Європейський простір: Пряма мова".

— Має дві складові, — розповідає головний редактор телеканалу Юлія Кропива. — Перша — ефіри за участю експертів. Друга — статті на сайті Vikka.ua. В Україні багато говорять про європейський вибір, але мало хто знає, що це насправді означає. Навіть столичні жителі обізнані недостатньо. А в регіонах — і поготів. Ми хочемо підвищити освітній рівень наших громадян. Це допоможе Україні стати реально ближчою до Європи.

Упродовж 10 місяців проект "Європейський простір" 20 разів вийде в ефір, на сайті "ВІККА" з'явиться 20 статей.

— Прагнемо познайомити глядачів і читачів із пунктами угоди про Асоціацію, — продовжує Юлія Кропива. — Розповідаємо про енергоефективність, транспортні зобов'язання, системи сертифікації, управління відходами, безпечність харчових продуктів. Будемо говорити про готовність агропідприємств до виходу на ринки Європи. Знаємо кілька десятків українських виробників, які запроваджують європейські стандарти, продають українські продукти на ринках Європейського Союзу.

— Розповідаємо про всі тонкощі медичної реформи по-європейськи. Окремі теми — інклюзивна освіта та перевага безвізу. У своїх передачах зачіпаємо й дотичні теми — децентралізація влади, сприяння євроінтеграції, — підсумовує Юлія Кропива.

Редактор каналу каже, що до ефірів залучають різних експертів.

— Поки що в нас у студії були лише черкаські спікери. Окрім місцевих експертів, шукаємо кваліфікованих фахівців і в Києві, де значно більший досвід роботи з різноманітними програмами угоди з ЄС. Ми хочемо показати на реальному прикладі, яку користь може принести Угода про асоціацію кожному конкретному виробникові чи споживачеві в нашій області.

— Проект, в якому бере участь і "ВІККА", має розповідати про євроінтеграційні реформи, пояснювати їх. Розвивати професійність медіа у висвітленні цих питань, — каже куратор проекту, журналіст "Європейської правди" Анатолій Марциновський. — Обидва напрямки важливі, тому що проблемою залишається розуміння суспільством впливу на життя кожного рішень, які ухвалюють у рамках Угоди про асоціацію та інших євроінтеграційних форматів. В Україні багато говорять про поводження з відходами. Всім подобається, як це питання вирішують в ЄС. Однак в Угоді про асоціацію прописані ті ж ефективні рецепти, які використали свого часу члени Євросоюзу. Важливо, аби це роз'яснювали саме регіональні медіа, ближчі до ауди­торії на місцях. Зрозуміло, що це часто складно для них, тому цей проект є водночас професійно-освітнім. "Європейська правда" надає консультативну підтримку ЗМІ, які реалізовують ці гранти.

Один із експертів, що виступав на телеканалі "ВІККА", — голова Черкаської асоціації ОСББ та ЖБК "На варті" Володимир Друмашко.

— Ми — практики, працюємо над проблемами утеплення будинків безпосередньо, — розповідає Володимир Друмашко. — У Черкасах уже є повністю утеплені будівлі. І у всіх цих будинках уже створені ОСББ. Тут ми набагато випереджаємо нереформовані СУБи. Саме через нас європейські реформи енергозбереження запроваджуються в життя. Ми показуємо на практиці реальні переваги Асоціації з ЄС.

Після закінчення проекту телеканал "ВІККА" планує продовжувати писати на цю тему.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал "ВІККА" розповідає про переваги Асоціації з Європейським Союзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути