середа, 19 квітня 2017 00:31

Таня виявилася кримінальним авторитетом

Таня виявилася кримінальним авторитетом

— Володимир Сосновський приїхав в Одесу із Санкт-­Петербурга. Місто йому не сподобалося — мову не розумів, людей теж, — розповідає про головного героя свого роману "Королі Молдаванки" 38-річна Ірина Лобусова.

Дія книжки відбувається після революції 1917-го в Одесі.

— Під час Першої світової рівень економіки впав. Робітники втратили місця або стали заробляти набагато менше. Це, а також голод і хвороби, стали ґрунтом для росту злочинності. Коли одеситам вже було нічого втрачати, вони йшли в банди. 1918 року членів таких угруповань було майже 20 тисяч. До того ж у місті з'явився маніяк на прізвисько "Людоїд", — продовжує письменниця.

— Володимир Сосновський — молодий слідчий. Зустрів багато вдягнену, з гарними манерами Таню. Подумав, що дівчина шляхетного походження, бо мала служку. Слідчому здалося, її переслідують злодії. Тому запропонував провести додому. В житті так часто буває. Ми бачимо одну картинку й створюємо власне враження. Навіть не припускаємо, що на звороті вона може виявитися зовсім іншою. Володя навіть уявити не міг, що бандити не збираються нашкодити дівчині. Бо Таня сама — кримінальний авторитет.

Історичний детектив "Королі Молдаванки" Ірини Лобусової вийшов у харківському видавництві "Фоліо".

Зараз ви читаєте новину «Таня виявилася кримінальним авторитетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути