пʼятниця, 16 березня 2018 06:30

Зняли фільм за п'єсою Дмитра Корчинського

Автор: WWW.RUSVESNA.SU
  Радник міністра внутрішніх справ України, ветеран АТО Ілля Кива (ліворуч) у фільмі ”Посттравматична рапсодія” за п’єсою Дмитра Корчинського зіграв українського революціонера-анархіста Нестора Махна
Радник міністра внутрішніх справ України, ветеран АТО Ілля Кива (ліворуч) у фільмі ”Посттравматична рапсодія” за п’єсою Дмитра Корчинського зіграв українського революціонера-анархіста Нестора Махна

— Культура — це завжди пропаганда, — каже політик Дмитро ­Корчинський, 54 роки.

У київському кінотеатрі "Кінопанорама" відбулася презентація фільму "Посттравматична рапсодія" за його п'єсою.

Улітку 2014 року з-під Іловайська відступає боєць добровольчого батальйону "Донбас" Сашко. Зустрічає різних дивних людей, які опинилися в тих краях через зміщення часу, за сюжетом. Серед них — давньокиївський князь Всеволод Мстиславич, який вижив у битві з монголами на річці Калці. Козацький гетьман Петрик, який воював проти росіян. Нестор Махно на кулеметній тачанці та генерал вермахту фон Манштейн.

— Українці зараз вітчизну захищають на тому ж рубежі, де князівські дружини намагалися заступити шлях орді, — продовжує Корчинський. — Річка Калка — біля Маріуполя. Показали, що протягом 700 років відбувалося на Донбасі. 1223 року битву на Калці ми програли. Нарешті маємо перемогти. І відплатити орді за все.

Тільки по-справжньому злободенне лишається у віках. Античні драми Софокла, Арістофана — суцільне прославляння політики Афін. Наша держава зараз у такому стані, що кожне якісне виконання української пісні — це вже пропаганда. Навіть якщо співають про кохання чи про ставок-млинок. Бо це — про українську душу.

Головну роль у "Посттравматичній рапсодії" зіграв 25-річний Назар Борушок. У фільмі також знялися колишні бійці добровольчих батальйонів "Свята Марія", "Азов", "Шахтарськ". Кременчужець Артем Безверхий із 81-ї десантно-штурмової бригади був учасником оборони Донецького аеропорту.

— Ми живемо в часи героїв і звитяжців. Про мародерів, бариг, спекулянтів, зрадників, порошенків, гройсманів, яценюків люди забудуть. У пам'яті назавжди залишаться "Тайра", "Червень", "Да Вінчі", "Санта","Тихий" (позивні українських бійців. — ГПУ) й тисячі інших фронтовиків.

Німецького генерала Еріха фон Манштейна в стрічці втілив 39-річний Анатолій Пашинін. Колишній російський актор народився на Кіровоградщині. Зараз служить у 8-му окремому батальйоні Української добровольчої армії.

— Він єдиний, хто отримав гонорар за цей фільм, — усміхається Корчинський. — Вимагав 120-міліметровий міномет. Потрібен його батальйону. Сподіваємося, що москалям і сєпарам цей наш подарунок теж сподобається.

"Посттравматичну рапсодію" після прем'єри в Києві покажуть в інших містах України. Організують сеанси для військових на передовій. Режисер фільму — Павло Когут.

Зараз ви читаєте новину «Зняли фільм за п'єсою Дмитра Корчинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути