Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 19:06

"Скорпіонс" вимагали чистих туалетів

У п"ятницю на столичній Європейській площі із безплатним концертом виступила німецька рок-група "Скорпіонс". Їх запросив до Києва кандидат у мери столиці, "регіонал" Василь Горбаль, 37 років. На прес-конференцію в Український дім музиканти спізнилися на годину.

— Тільки о пів на шосту ранку прилетіли з Дубаю, — пояснює адміністратор. — Тепер до третьої дня спатимуть.

О п"ятій з"являються рокери. Усі п"ятеро — в шкірянках і темних окулярах. Організатори просять не запитувати німців про політику.

— Чи є у вас пісні про Космос і наркотики? — допитується огрядний чоловік із розкуйовдженим волоссям. Космосом називають мера Києва Леоніда Черновецького. У залі чути сміх, музиканти розгублено роззираються.

— Своїм головним завданням ми вбачаємо мир і позитив на всій планеті. Молоде покоління захоплюється роком навіть більше, ніж старші люди, — каже 60-річний вокаліст гурту Клаус Майне.

— Ми гратимемо для своїх прихильників, доки не помремо, — додає гітарист гурту Рудольф Шенкер, 59 років. — Любов фанів заряджає і дає нам енергію.

Музикантів запитують про їхні вимоги до організаторів.

— Чисті туалети, — схоплюється Клаус Майне. Шенкер додає, що сцена має бути не нижчою ніж півтора метра. До Києва "Скорпіонс" привезли 6 т апаратури.

Концерт затримують на 2 год. Глядачі на площі мокнуть під дощем. Кілька чоловіків напідпитку починають бійку. Б"ють об бруківку пляшки з-під пива.

За сценою походжає Василь Горбаль.

— Приглашаю всех в палатку, погреться, — киває на намет позаду сцени. Підморгує, постукуючи пальцем по шиї. Кілька політиків хутко прямують туди. Екс-міністр Нестор Шуфрич, розмовляючи по телефону, відмовляється — каже, має владнати деякі справи.

"Скорпіонс" виходять на сцену о 21.00 замість 19.00. Клаус Майне вітається українською: "Добрий вечір, Київ! Як справи?" Потому весь концерт повторює то "дякую", то "спасибо". Віп-зона перед сценою напівпорожня. Кілька хлопців напідпитку намагаються пролізти до неї через огорожу, охоронці заштовхують їх назад у натовп.

Ми гратимемо для своїх прихильників, доки не помремо

Гурт співає майже 2 год. Виконує хіти — "Вітер змін" та "Ураган", доспівують під великий феєрверк.

— Хороший концерт, только холодно очень, — ділиться враженнями групка дівчат.

— Коньячком надо было греться. Все так делали, — сміється до них юнак, роздягнений до пояса.

Європейська площа після концерту засипана уламками скляних пляшок та символікою Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Скорпіонс" вимагали чистих туалетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути