Ексклюзиви
вівторок, 16 вересня 2014 00:10

Роман Шкляра розкупили за тиждень

Роман Шкляра розкупили за тиждень

"Слава Україні!" — вітається з переповненим залом київський письменник 63-річний Василь Шкляр. 12 вересня у Львівському драмтеатрі ім. Лесі Українки представляє новий роман "Маруся".

— "Не питайте в москаля, биться чи не биться, в балалайки три струни, у бандури — тридцять", — починає виступ. Люди аплодують. — Мій новий твір "Маруся", маю сподівання, матиме таку ж славу, як і "Чорний Ворон". Тиждень тому надрукував 18 тисяч примірників. Нині з видавництва дзвонять, що все розійшлося, будуть починати робити новий тираж, — каже Шкляр.

Книжку про отаманшу Марусю він написав на основі реальних подій.

— Вигадки тут немає. Це роман про одну справжню українську патріотку Олександру Соколовську, Марусю. Ця жінка зібрала довкола себе військо і стала на бій з ворогом 1919 року — з білим і червоним москалем. Багато паралелей проводжу з роману на сьогоднішні події. Ці самі місця боротьби з окупантами — Київ, Інститутська, нинішня Грушевського. Як тепер, тоді на цих місцях проливалася кров за визволення України.

Виступ триває майже годину. Глядачі цікавляться, чи піде автор у політику та чи писатиме щось про Майдан.

— Багато нині борзописак візьметься за Майдан. Я не хочу писати про ці події. Ще надто свіжі спогади. Це все ми пережили, бачимо зараз на власні очі з телевізорів. Ці події мають добряче влежатися, аби їх ставити на художню літературу. Головне — їх фіксувати, а колись через роки хтось напише роман. Якщо мені Бог дасть сили, планую взятися за книжку про повстанську армію, аналогів якій нема у світі. У політику не піду. Не хочу бути "депутатом понад усе", — каже Василь Шкляр.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Роман Шкляра розкупили за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути