неділя, 03 червня 2007 18:49

Провалився мюзикл "Три мушкетери"

Прем"єра мюзиклу "Три мушкетери" в Міжнародному центрі культури й мистецтв закінчилася провалом.

— Ет, — махає рукою після закінчення 35-річний хореограф Дмитро Коляденко. — Хлопці молоді. Ще працювати й працювати.

32 роки тому мюзикл створили композитор Максим Дунаєвський та поет Юрій Ряшенцев. Вистава йшла у столичній опереті. А 1978-му на Одеській кіностудії за цим мюзиклом зняли фільм із Михайлом Боярським.

39-річний режисер Олександр Матузко мюзикл відновив. У новій версії д"Артаньяна грає актор театру ім. І.Франка Павло Піскун, 24 роки. Бої та трюки ставив поляк Анджей Ґрабовський. Він працював із каскадерами в голлівудському фільмі "Матриця".

— На репетиціях зламали три титанові шпаги, — зізнається режисер. — Бій виглядає дуже реалістично. На сцені одночасно 12 чоловік фехтують, а це дуже небезпечно. Щоправда, з акторів ніхто не захотів застрахуватися — вважається поганою прикметою.

На київській прем"єрі "Трьох мушкетерів" зал "Жовтневого" був заповнений наполовину, хоча квитки коштували від 50 грн. На верхніх ярусах розсадили кадетів столичного військового ліцею ім. Богуна. Вистава триває майже дві години. Третина глядачів залишають зал.

Якщо застряг, треба було якось це обіграти, а не висіти лантухом

На сцені в кутку сидить лише один музикант, який грає на трубі, флейті та ударній установці. Усе інше — фонограма. Під неї співають і гвардійці кардинала, на їхні ролі запросили професійних каскадерів.

— Для театралів вони билися дуже навіть нічого, — обговорюють спектакль після закінчення в одній компанії. — Вистава сподобалася, хоч посміялися, — діляться вони враженнями з "ГПУ". Представлятися ніхто не захотів.

— Я — хореограф, — заявляє жінка у синій сукні. — Кордебалет був жахливий, краще за них навіть оркестр марширував на сцені. Скидалось на дитячий гурток самодіяльності. Намагалися виїхати на відомих хітах. Хоч би подивилися фільм перед тим, як його злизувати.

Ще одному чоловікові з компанії запам"ятався епізод, коли зі стелі по мотузці спускаються гвардійці, щоб зненацька захопити мушкетерів. В одного з них застрягла страховка, й актор безпомічно висів кілька хвилин над сценою. Зрештою, інший актор у формі гвардійця вибіг і обрізав мотузку.

— Актор не винен, — каже чоловік. — Робітники сцени хрінові попалися. Але якщо грали каскадери, чого з такої низької висоти зі страховкою спускатися? Якщо застряг, треба було якось це обіграти, а не висіти лантухом. Єдиною світлою плямою був кардинал, якого грав актор театру імені Франка Олексій Вертинський. Він мені нагадав класичного Кощія із фільмів-казок Олександра Роу.

Після київської прем"єри "Три мушкетери" їдуть у всеукраїнське турне.

Зараз ви читаєте новину «Провалився мюзикл "Три мушкетери"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути