Ексклюзиви
середа, 23 серпня 2017 07:35

Прокуратура перевіряє діяльність Держкіно

Прокуратура перевіряє діяльність Держкіно
Прокуратура перевіряє діяльність Держкіно Фото: factday.net

— Слідчі столичної прокуратури перевіряють версію про незаконні оборудки з бюджетними коштами. Під прицілом 17 підприємств, що з легкої руки Держкіно отримували від 3 до 50 мільйонів гривень. Після бюджетного фінансування кіношники переводили на рахунки фіктивних підприємств за неіснуючі послуги, перетворюючи кошти в готівку, за оперативною інформацією. Наше розслідування з'ясує розмір збитків і причетних до цього осіб, — говорить Андрій АндрЕєв, 39 років, заступник прокурора міста Києва.

За п'ять місяців на каналі "1+1" показали сім сюжетів, у яких голову Держкіно Пилипа Іллєнка звинувачують у корупції та розкраданні держ­бюджету. Прокуратура Києва перевіряє всі компанії, що отримували державне фінансування на виробництво фільмів протягом останніх трьох ­років.

Рахункова Палата також ревізує Держкіно. Результати оприлюднять восени.

— Перевірка Рахунковою палатою планова, і аж ніяк не пов'язана із розслідуваннями "ТСН", — каже голова Державного агентства України з питань кіно 39-річний Пилип Іллєнко.

607 українських кінодіячів виступили з відкритим листом на підтримку Державного агентства з питань кіно.

— Комусь вигідно, щоб на виробників українського кіно надягли образ злодіїв. Де корупція, там немає якості. Ці звинувачення не для того, щоб викрити когось у розпилі коштів. А щоб у підсвідомості українського масового глядача й міжнародних кінопартнерів продовжувати закріплювати, що все українське кіно — погане. Щоб навіть хорошому українському фільму створити перешкоди. Це вигідно тим, хто заробляє на показі іноземних фільмів. Тому що хороше українське кіно різко змінить цікавість масового глядача. Імпортне кіно почне збирати менше грошей на українському ринку, — розповідає продюсер Дмитро Карпенко.

— Такі сюжети — пасквілі в дусі російської пропаганди. Таким чином хочуть зняти з посади ефективного управлінця Пилипа Іллєнка, який фактично відродив український кінематограф. А на його місце для ­контролю над потоками фінансів і для можливості показувати російські серіали хочуть поставити свою людину, — каже політичний оглядач Олександр Аронець, 29 років.

За перше півріччя 2017 року завершили виробництво 12 картин за підтримки Держкіно.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура перевіряє діяльність Держкіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути