Ексклюзиви
пʼятниця, 26 січня 2018 05:10

"Політики активно відстежують наші публікації"

Автор: ФОТО НАДАНЕ ТРК ВІККА
  Лише за рік відвідуваність сайта ВІККА зросла на третину
Лише за рік відвідуваність сайта ВІККА зросла на третину

— Сайт телеканалу ВІККА відрізняється від решти регіональних інтернетвидань, бо ми маємо багато якісного і, головне, ексклюзивного відео, — каже редактор сайта Сергій Могилко. — Хоча саме сайт — самостійне і впливове видання не лише в місті, області, а й у загальноукраїнському масштабі. Ми ретельно відстежуємо всі законодавчі зміни й швидко інформуємо читачів. Намагаємося якомога краще адаптуватися під нашого читача — людину молоду чи середнього віку.

Сергій розповідає, що відвідуваність сайта постійно зростає.

— 2016-го ми мали 8–9 тисяч відвідувань щодня. Інколи ця цифра сягала позначки 10 тисяч. А вже минулого року було 10–12 тисяч відвідувачів у середньому. А в кращі дні — 18–19 тисяч. І тенденція до розширення аудиторії продовжується. Це добре відчувають рекламодавці, ділові люди, які замовляють рекламну площу. Значить, маємо якісний контент сайта, його цікавість й ґрунтовну роботу журналістів. За рівнем відкритості видання і його популярності ми вже досягли масштабів кращих загальноукраїнських сайтів.

На сайті працюють четверо журналістів.

— Ми всі є універсальними солдатами, — додає Сергій. — Маємо двох редакторів стрічки та двох журналістів. Але пишемо всі, фотографуємо всі. Робимо репортажі з місця події. Так звані паркетні новини не для нас. Хочемо, щоби сайт не засмічувався монотонною, нудною, а наповнювався цікавою інформацією. Беремо не кількістю, а якістю. Шукаємо новини через соціальні мережі. Маємо групу постійних і активних читачів у "Фейсбуку". Підтримуємо з ними зворотний зв'язок. Розмістили інформацію про збір коштів на операцію 6-місячній дитині. З таким проханням до нас звернувся благодійний фонд із Київської області. Отже, ці люди вирішили, що саме ми є найвпливовішим засобом масової інформації в регіоні. Після публікації у "Фейсбуку" читачі зробили багато поширень. А значить, є надія, що цій дитині реально допоможуть. Точно знаю, що місцевий полі­тикум ретельно відстежує наші публікації, репортажі журналістів телеканалу.

Журналістка Галина Кобзар каже, що їй найбільше подобається писати про історії життя людей.

— Мої герої досягли багато чого. Кожен — неабияка особистість. Хочеться, аби їхній приклад допомагав іншим піднятися й стати кращими в цьому житті. Захоплює сам процес підготовки матеріалу до публікації. Спочатку разом із героєм переживає сам журналіст. А потім від його таланту залежить, як пригоди героя переживатимуть читачі.

Цікавий був матеріал про черкаського винахідника Андрія Рубана. Чоловік має світлу голову й безліч новаторських ідей. Він винайшов оригінальний із технічної точки зору обігрівач, що працює на сонячних батареях. Коли я йшла від Рубана, звернула увагу на дивного хлопця. Він був незвично, як для Черкас, одягнений — джинси, всі в дірках і наклейках, крута брендова сорочка й жилетка. На шиї мав масивний кулон. І, головне, чоловік випромінював щастя, йшов і пританцьовував. Таке в Черкасах рідко побачиш. Помітив мій погляд, сам підійшов познайомитися. Коли дізнався, що я журналістка, запропонував написати про нього. Виявляється, він живе в Китаї і працює з відомими діджеями світу. Так за один день знайшла двох цікавих людей.

Зараз ви читаєте новину «"Політики активно відстежують наші публікації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути