середа, 03 жовтня 2007 17:23

Покажуть фільми Антоніоні

Покази дев"яти фільмів італійського кінорежисера Мікеланджело Антоніоні починаються сьогодні у столичному кінотеатрі "Київ". Щодня демонструватимуть по дві стрічки — о 19:00 та о 21:00. Квитки коштують 25 грн.

Антоніоні помер уві сні в липні цього року. Йому було 94. Режисер пережив кілька інсультів, був напівпаралізований, не міг говорити.

Мікеланджело двічі номінували на премію Американської кіноакадемії "Оскар". За внесок у кінематографію він двічі отримав "Золоту пальмову гілку" на Каннському кінофестивалі в Італії. Мав 56 кінонагород.

Першою покажуть чорно-білу мелодраму про кохання "Пригода". Її Антоніоні зняв 1960-го. Перед початком роботи над цією стрічкою режисер переживав розрив із коханкою Лючією Бозе — красунею, переможницею конкурсу "Міс Італія". Антоніоні зняв її у фільмі "Хроніка одного кохання". Та Бозе виявилася поганою актрисою й зіпсувала картину.

— Більше не зніматиму вродливих жінок, — спересердя заявив друзям Антоніоні.

За кілька тижнів на римській студії звукозапису він познайомився із 30-річною актрисою Монікою Вітті — худою високою блондинкою. Вона стала коханкою режисера. Згодом Антоніоні запропонував Моніці головну роль Клавдії у фільмі "Пригода".

Актриса була дуже бідна. Тому першу дорогу сукню з декольте та черевики на високих підборах купила на гонорар після зйомок.

Зараз ви читаєте новину «Покажуть фільми Антоніоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути