вівторок, 14 травня 2019 06:25

Покажуть фільм жахів для дітей

Покажуть фільм жахів для дітей
Шведська стрічка "Кімната 213" стане першим фільмом жахів в історії кінофестивалю для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест". Фото: imdb.com

23 міста України приймуть п'ятий кінофестиваль для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест".

Триватиме з 31 травня до 9 червня. Відвідувати сеанси можна безкоштовно, зареєструвавшись на сайті фестивалю. Покажуть нові європейські фільми і світову кінокласику.

— У конкурсну міжнародну програму увійшло сім нових європейських стрічок, — розповідає програмний директор фестивалю Ілля Дядик, 34 роки. — Відкриває захід сімейна картина "Зоопарк". Була популярна в кінотеатрах Великої Британії. Це зворушлива історія, заснована на реальних подіях. Дія відбувається у північноірландському Белфасті під час Другої світової. Розповідає про хлопчика та пенсіонерку, які врятували зірку місцевого зоопарку, слоненя Бастера від німецьких бомбардувальників. У фільмі знявся Арт Паркінсон, який у "Грі престолів" зіграв Вікона Старка.

Дитячий фільм жахів "Кімната 213" зі Швеції розповідає про літній табір, у якому завелися привиди. У дівчат щоночі зникають особисті речі.

З Данії показуємо комедію "Я — Вільям". 10-річному Вільяму не пощастило. Його мати потрапила до психіатричної лікарні, батько помер. Хлопця віддають дядькові. Він безвідповідальна й азартна людина, потрапляє в халепу, заборгував бандитам. Вільям має перемогти свої страхи, бо в школі сильніші хлопці відбирають гроші. Також — захистити дядька, домовитися з кримінальним авторитетом.

Завершує конкурсну програму естонський фільм "Ліс примарної сови". 10-річна Ея приїжджає на різдвяні канікули на ферму до родичів. Там мешкає її дідусь, його друзі, дядьки й тітки. Дівчинка дізнається історію своєї родини та чому батьки не спілкуються з дідусем.

Переможця фестивалю обиратимуть глядачі голосами після перегляду.

Зараз ви читаєте новину «Покажуть фільм жахів для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути