Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 15:49

"Перкалаба" повернулася з європейського турне

У суботу в столичному пабі "Дакота" на Оболонській набережній відбувся концерт івано-франківського гурту "Перкалаба". Хлопці, які грають у стилі між етно й реґґі, щойно повернулися з турне Європою. Виступали в Німеччині, Австрії, Швейцарії та Польщі.

— Тур нам організувала продюсерська агенція з Берліна, — розповідає менеджер групи Олег Гнатів, 48 років. — Загалом ми проїхали близько дев"яти тисяч кілометрів. Це майже як від нас до Владивостока. Мали 13 концертів. Виступали в клубах, де перед нами грав "Пінк Флойд", а після нас — президент Венесуели Уґо Чавес (восени цього року він видав свій перший диск. — "ГПУ"). Зали на концертах були заповнені на 40–80 відсотків, бо нас за кордоном ще не дуже добре знають. Хоча були й аншлаги.

На невеликій сцені восьмеро музикантів у футболках з емблемами різних українських музичних фестивалів. А вокаліст гурту Федот, 39 років, у сорочці з помаранчами на блакитному тлі.

— Хелоу украйнішен піпл! — вистрибує він на сцену й виправдовується за свою англійсько-німецько-українську мішанину: — Ми ж тільки повернулися з-за кордону — мови в голові трохи перемішалися.

Перед сценою купа народу. Усі танцюють. Інколи вокаліст спускається в залу й стрибає поруч із ними. Випадково розбиває скляну попільничку на краю сцени. Офіціанти скалок не прибирають — заштовхують у куток, під сцену.

У Федота забинтована рука.

— Собакі нємєцкіє покусали! — каже він глядачам.

Хтось запитує, чи не вкусив той собаку у відповідь:

— Нє, лишив тварючку божу жити.

Концерт тривав 2 год., хоча мав лише півтори.

— За кордоном було те саме, — ділиться Олег Гнатів. — Ніде ми не грали менш як дві години. Хоча з організаторами домовлялися на годину-півтори. Зал не відпускав.

Зараз ви читаєте новину «"Перкалаба" повернулася з європейського турне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути