Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2017 00:25

Олексій Петренко ходив з "оселедцем"

Автор: ФОТО з сайта www.life.ru
  Актор Олексій Петренко починав кар’єру в театрах Запоріжжя і Маріуполя
Актор Олексій Петренко починав кар’єру в театрах Запоріжжя і Маріуполя

— Нехай біда поцілує тебе в спину. Нижче, нижче. О! — казав актор Олексій Петренко на дні народження у подруги Ірини Молодик. Петренко із дружиною підготували сценку для іменинниці. Говорив українською. Мав вуса й "оселедця".

Через три дні 22 лютого ввечері у своїй московській квартирі Олексій Петренко знепритомнів. За кілька годин помер. Акторові було 78 років.

— Ми разом працювали в картині "Прощання". В мої 10 років він здавався мені таким великим, сильним і важливим. Наступного разу зустрів Олексія Васильовича через 25 років. А він так і залишився харизматичним, з тонким почуттям гумору і в міру іронічним, — каже візажист Денис Луппов, 46 років.

Олексій Петренко народився 26 березня 1938 року в селі Чемер Козелецького району на Чернігівщині. 1961-го закінчив Харківський театральний інститут. З 1978-го — актор МХАТу. З 1991 року Петренко працює в штаті московської кіностудії імені Максима Горького.

Успіх йому принесла роль Григорія Распутіна у фільмі Елема Климова "Агонія". Серед значних робіт Олексія Петренка в кіно — "Двадцять днів без війни", "Одруження", "Жорстокий романс" та "В'язень замку Іф".

2010 року Олексій Петренко одружився втретє — з журналісткою, узбечкою за національністю Азімою Абдумаміновою, 45 років.

Від першого шлюбу з українською співачкою Аллою Петренко залишилися донька Поліна Полуяна та онука Анастасія. Живуть у Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Петренко ходив з "оселедцем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути