Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2007 17:04

На "Сігеті" забороняли плавати у Дунаї

Учора в столиці Угорщини Будапешті, на острові Обудай посеред Дунаю, закінчився найбільший у Східній та Центральній Європі 15-й музичний фестиваль "Сігет". Він тривав тиждень, із 8 серпня. Виступили 500 угорських та 250 іноземних виконавців із 44 країн. Глядачів було 400 тис., серед них 80 українців.

У неділю на сцені східноєвропейської музики Україну представив гурт "Танок на майдані Конго". Він почав виступ о пів на першу ночі і грав півгодини. Усього на фестивалі близько 60 сцен, на яких виступали переважно рок-гурти.

— Мене вразили британські електронщики "Кемікал бразерс", — каже 33-річний вокаліст гурту "ТНМК" Олег Михайлюта на прізвисько Фагот. — Нас поселили у готелі "Хонвенд". А наш концертний директор захотів жити в наметі біля сцени. Згадував молодість. На початку нашого виступу біля сцени зібралося більш як тисяча людей. Ми презентували нову пісню "Спам". Написали її до фестивалю. Виконували пісні українською, а ще французькою — "Ен"Отом" ("Восени". — "ГПУ") та "Ґреінс" ("Гранули". — "ГПУ") англійською. Публіка краще сприймає англійську.

У понеділок на одній із найбільших сцен альтернативної музики "Ван-2" український гурт "Естетік Едьюкейшн" співав аж півтори години. А от гурт "Дєвочка" із США, який виступав перед ними, проспівав 40 хв.

Також на "Сігеті" показували кіно, були спортивні змагання. Люди, що купили квитки на фестиваль, відвідували їх безкоштовно. Квиток на один день коштував майже 200 грн, а на весь тиждень із місцем для намету — 37 500 угорських форинтів (1000 грн. — "ГПУ"). Замість квитків перепусткою на фестиваль був плетений браслет.

У п"ятьох місцях на острові в наметах із їжею подавали мексиканські, бразильські, італійські, угорські страви. Біля готелю "Хонвенд", де селили музикантів, поставили надувний басейн. По території фестивального містечка їздили пересувні душові кабінки. А от в річці Дунай плавати заборонили.

Зараз ви читаєте новину «На "Сігеті" забороняли плавати у Дунаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути