четвер, 24 липня 2008 17:24

Мультик "Циган" знімають у Молдові

  Таким буде циган Ґожо у новому молдавському мультику
Таким буде циган Ґожо у новому молдавському мультику

Наприкінці цього року на екрани вийде молдавський 3D-мультик "Циган". Це буде перша анімаційна картина, знята у цій країні за 18 років.

— "Циган" прославить Молдову, — заявляє режисер і продюсер мультфільму 33-річний Дмитро Волошин.

За освітою програміст, він є директором кишинівської студії "Сімпалс". Досі вона знімала рекламні ролики й відеокліпи. Найвідоміший із них — на пісню "Dragostea din tei" ("Кохання під липою") поп-гурту "O-Zone".

Кошторис майбутнього мультика — 100 тис. євро. Творці "Цигана" мають інтернет-сторінку в мережі www.tsigan.ru. На ній розповідатимуть про роботу над фільмом.

Уже відомо, що головними персонажами картини будуть індик і циган Ґожо — в перекладі з циганської "красень". Героїв спочатку малюють на папері, потім ліплять із пластиліну. А далі програмісти-дизайнери створюють цифрову копію у тривимірному вигляді. І зрештою аніматори їх "оживлять" на моніторі комп"ютера.

Робити мультфільм саме про циган вирішив сценарист картини 36-річний Сергій Узун. Зізнається, через любов до фільмів сербського режисера Еміра Кустуріци.

— Але щоб у мультику не було жодних ворожінь і наркотиків. Можна як цигани кочують, коня можна вкрасти, — звелів сценаристові режисер.

Головним художником "Цигана" став 61-річний Юрій Кацап. 1986-го його мультик "Гайдук", знятий на студії "Молдова-фільм", став володарем Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю. Музику до мультфільму напишуть етно-рокери "Здоб ші здуб", відомі в Україні участю в пісенному конкурсі "Євробачення-2005", який проходив у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Мультик "Циган" знімають у Молдові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути