Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2007 17:47

Москвичі платять нашим акторам по 250 гривень

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У фільмі ”Олександра” Анатолій Хостікоєв грає банкіра Григорія Варламова
У фільмі ”Олександра” Анатолій Хостікоєв грає банкіра Григорія Варламова

54-річний актор Анатолій Хостікоєв грає банкіра Григорія Варламова в 200-серійному фільмі під робочою назвою "Олександра". Стрічка створена на  основі румунського серіалу "Сльози любові". Її покажуть літом на телеканалі "1+1".

У фільмі знімаються українські актори Григорій Дрозд, Лариса Руснак та міс Україна-2006 Інна Цимбалюк. Із росіян запросили Ольгу Філіпову, Євгена Проніна та Ольгу Чурсіну.

"ГПУ" вдалося потрапити на зйомки біля столичного Троєщинського ринку. На дверях павільйону студії "FilmUA" повісили оголошення "Конкурс на кращу назву серіалу". Внизу варіанти — "Слезы любви", "Александра", "О любви". А ще нижче ручкою дописано "Там, где любовь". Переможцеві обіцяють $100 премії. Конкурс триває до 11 травня.

Хостікоєв у елегантному синьому костюмі. Сидить у кабінеті. Тримає телефонну слухавку, нервово постукує олівцем по столу.

— У вашей газетенки есть единственный шанс. Я имею в виду опровержение, — гримає актор. Саме знімають епізод, де банкір обурюється публікацією в пресі про своє приватне життя.

— Стоп. Знято, — командує режисер Олег Гойда.

— Про мене теж іноді гидоту пишуть, — розповідає після зйомки Хостікоєв. — Якось розірвав два меніски, мали робити операцію на нозі. В лікарню зайшов знайомий журналіст. Каже, давайте про вас історію вигадаєм, щоб усі ахнули. І я, дурень, погодився. Вийшла стаття, наче актора Хостікоєва на театральному фестивалі в Единбурзі визнали секс-символом. Він від радощів утратив глузд і зараз у божевільні. Ще й фотографію дали, де я сиджу блаженний на лікарняному ліжку, а санітарка мене по голові гладить. Як же на мене сусіди потім криво дивилися!

У стрічці "Олександра" герой Хостікоєва відбирає бізнес у конкурента Олексія Матецького. І стає коханцем його дружини — Марго. Через неї в Олексія стається інфаркт, а герой Хостікоєва прибирає до рук його гроші. Донька покійного бізнесмена Олександра намагається зрозуміти, що сталося.

Я поклав голову в ліжко і накрив ковдрою

— Нелегко грати деспота, — зізнається Хостікоєв. — У житті я зовсім інший. Намагаюся показати на екрані, чому мій герой став таким. Думаю, єдине виправдання — це його донька Настя, єдина світла пляма в його житті. Заради її благополуччя він йтиме навіть на злочини.

Колись ви казали, що не зніматиметеся в серіалах.

— В Україні московські продюсери платять нашим акторам 250 гривень за знімальний день. Це ганебно, бо московські актори "срєднєва пашиба", бездарі, яких ніхто не знає, отримують дві тисячі доларів за день. У фільмі "Леді-бомж" Марини Мигунової я поставив нормальні умови для себе. Тому на продовження мене вже не запросили. Взяли іншого актора, — каже про Віктора Супруна. — У мене зріст метр дев"яносто два, а у того метр шістдесят. А ще в мене вуса і довге волосся. Тому в продовженні серіалу його посадили спиною до камери, наче причісують і голять. А потім всі гуртом кажуть: "Ах, Кент, как ты изменился!"

Каже, приємно здивований ставленням до акторів на зйомках серіалу "Олександра".

— Знімальний день починається о дев"ятій ранку. Прокидаюся о пів на сьому. Веду сина В"ячеслава до школи, а потім сюди.

Над каміном висить портрет героя Хостікоєва — в середньовічних обладунках.

Після зйомок заберете додому? — запитую про картину.

— Нашо воно мені? — відмахується. — Я вже колись натерпівся з власною головою. У фільмі "Америкен бой" моєму героєві лопатою відрубують голову. Треба було зробити штучну голову. Я три години в готелі сидів з гіпсовою маскою на обличчі. Тільки в ніздрі трубочки вставили для дихання. Вийшла один в один. Фільм знімали в Херсоні. Хлопці дуріли. То сигарету в рот вставлять, то ще щось вичудять. Раз рано виїжджали на зйомки. Я поклав голову в ліжко і накрив ковдрою. Прийшла прибиральниця. Бачить — волосся стирчить: "Молодой человек, вставайте. Сколько можна спать, уже 12 часов", — говорить. А потім як відкине ковдру! Так ми її біля ліжка і знайшли. А ту голову потім хтось поцупив.

Зйомки не заважають роботі в театрі?

— Після зйомок бували вечірні вистави. А зараз складаю графіки. Для мене феномен — москвичі Олег Меньшиков та Євген Миронов. Вони знімаються паралельно в трьох фільмах, ще й встигають у геніальних театральних режисерів грати. В цьому і є сенс акторства.

Каже, що на два тижні їде до Польщі із дружиною, актрисою Наталею Сумською.

— Режисер Кшиштоф Зануссі запросив нас до свого заміського будинку. Там він тримає 12 собак. Будемо репетирувати виставу. В червні Зануссі покаже її в київському театрі Франка. Це сучасна німецька п"єса, побутова драма з життя подружжя. Складний багатослівний спектакль. Десь на три години. Як називатиметься, не знаю.

Зараз ви читаєте новину «Москвичі платять нашим акторам по 250 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути