Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2007 16:10

Маша Шукшина зіграла з Інною Чуріковою

Автор: фото: Олекса КРАСНИЙ
  Другий чоловік Олексій викрав у Маші Шукшиної сина Макара
Другий чоловік Олексій викрав у Маші Шукшиної сина Макара

З актрисою і ведучою програми "Жди меня" зустрічаємося в Києві, у готелі "Столичний" на Європейській площі. До свого номера 40-річна Маша Шукшина не запрошує.

— Там безлад, — вибачається. Говорить російською. — Кімнатка маленька, навіть стільців для трьох не вистачить.

Просить не знімати її без макіяжу.

— Я ж актриса, — пояснює, — прихильники повинні завжди бачити мене привабливою. А не в кепочці, без зачіски і косметики.

Коли ж ваше обличчя відпочиває від гриму?

— Я по 14 годин ходжу з дуже товстим шаром тонального крему і пудри. Потім треба два дні, щоб себе відновити. Йду у свій улюблений косметичний салон у Москві. Там приймаю сауну, ванни, мені роблять косметичні маски.

Ми з актрисою стоїмо в коридорі готелю, біля ліфта. Повз проходять прибиральниці, охорона, мешканці готелю. Але Шукшину ніхто не впізнає.

У яких стрічках зараз знімаєтеся?

— У 20-х числах червня завершилися зйомки фільму "Безвинно винуваті" режисера Гліба Панфілова. Це екранізація п"єси Островського. Я грала подругу головної героїні Кручиніної. На цю роль мене взяли без будь-якого кастингу чи проб. Кручиніну грала Інна Чурикова — дружина Панфілова. Їхній син Ваня грав Незнакова.

У лютому закінчила зніматися в 12-серійному художньому фільмі "Служба довіри". Це історії про цілодобову службу допомоги людям. Туди телефонують із різними проблемами. Кожна серія — окрема історія. Зі мною там грають Євгенія Симонова, Георгій Тараторкін, Інга Оболдіна та Олександра Назарова. Ми — кістяк цієї "Служби довіри", переходимо із серії в серію.

Був період, коли глядач бачив вас тільки в передачі "Жди меня" на телеканалі "ОРТ".

— Так, 2005-го я народила близнюків і менше знімалася.

"Я живу в місті Грязі. Давайте жити разом"

Деякі актриси хочуть швидше повернутися до роботи після пологів. Як було у вас?

— Припинила зйомки десь на п"ятому місяці вагітності. Але тільки тому, що редактор і продюсер Сергій Кушнерьов не встиг швидше знайти мені заміну. Коли я поставила його перед фактом, що буду народжувати, він так засмутився! Оскільки була вагітна близнюками, то швидко з"явився великий живіт. Після пологів іще п"ять місяців не виходила, бо годувала дітей груддю. Стала до роботи, тільки коли закінчилося молоко. Можна й довше вдома посидіти, але треба було заробляти гроші. Та й робота мені приносить задоволення. Якщо є хороші пропозиції, я не можу відмовитися.

Якою була перша пропозиція після декрету?

— Спочатку я вийшла в передачі "Жди меня", а потім потихеньку стала зніматися в кіно.

Як відбувається запис передачі?

— Це, звичайно, не прямий ефір. Знімаємо відразу кілька передач на місяць уперед. Зйомка триває 14 годин поспіль. Спочатку робимо репетицію, потім записуємо на чистову. Із двох робочих днів виходить чотири передачі.

Після запису підтримуєте стосунки з її героями?

— Ніколи. Усе проходить у шаленому темпі. Іноді навіть часу на обідню перерву не вистачає. Напередодні ввечері мені надсилають сценарій — от і вся підготовка.

Вам пишуть шанувальники?

— Такі листи читають у редакції. Я волію навіть не знати про них.

Чому?

— Ну писав один, наприклад: "Я живу в місті Грязі, у мене двокімнатна квартира. Давайте жити разом". Вказав зріст, колір очей і волосся. Після цього в мене відпало бажання читати листи прихильників.

Чого вам у житті бракує?

— Хороших ролей, режисерів і сценаріїв.

Яких саме ролей?

— Ті, хто грає в театрі, точно знають, що можуть зіграти це, це і це. А кіно — зовсім інше. Я не дозволяю собі мріяти про роль Клеопатри, скажімо. Тому що фільм про неї в найближчі сто років може ніхто й не зняти. Не мрію про конкретні ролі, щоб потім не розчаровуватися.

Після інтерв"ю Маша запрошує прийти пізніше і сфотографувати її, коли вона вдягне нову сукню і зробить макіяж.

1967, 27 травня — Марія Шукшина народилася у Москві в сім"ї актриси Лідії Федосєєвої-Шукшиної та письменника, режисера й актора  Василя Шукшина
1969 — перші зйомки, кіноальманах "Дивні люди"
1974 — помер батько
1989 — народилася донька Аня — від шлюбу з однокурсником із Інституту іноземних мов Артемом
1995 — знялася у фільмі "Американська донька"
1998 — народжує сина Макара від бізнесмена й політолога Олексія Касаткіна. Коли подружжя розлучалося, Олексій викрав дитину
із 2005 — живе з юристом Борисом Вишняковим; народила від нього близнюків Фоку і Фому

Зараз ви читаєте новину «Маша Шукшина зіграла з Інною Чуріковою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути