Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 14:52

Лариса Денисенко написала роман про свого знайомого

33-річна українська письменниця Лариса Денисенко написала роман "24:33:42". У ньому йдеться про стосунки між людьми різних поколінь. Максимові 24 роки, Олександрі — 33, Євгенові — 42. Роман складається із трьох частин, які начебто написали ці люди: "Я вже дорослий", "А я ж іще молода!" та "Чорт, я старію".

— Вирішила його написати, коли застрягла в аеропорту Парижа, — розповідає письменниця. — Поверталася до України із США, була помаранчева революція. В аеропорту познайомилася з американцем українського походження. Ми ледь не полетіли до Румунії. Там теж була помаранчева революція, а ми орієнтувалися на чергу в оранжевих шаликах. Проґавили свій рейс, як і герої "24:33:42". Цей чоловік зробив усе, щоб ми вилетіли до Києва того ж дня. Мені сподобалася історія нашого знайомства. За кілька годин людина розкривається перед тобою краще, ніж той, хто живе поряд. Подумала, з цього може вийти цікавий роман. У житті або на папері. Цей чоловік став прототипом Євгена Вітовського, а я — Олександри.

Зараз спілкуєтеся?

— Електронною поштою листувалася з ним, коли писала книгу. Роман вийшов жвавий і відвертий. У ньому мої та його історії. Тільки історія Максима вигадана.

Роман "24:33:42" продавали на книжковому ярмарку "Медвін" у Києві.

Бачили, хто купував роман?

— Запам"ятала жінку благородного віку, коротко стрижену засмаглу білявку. Сказала, що тільки через мою зовнішність треба купувати мої книжки, — натякає письменниця на свою вроду. — Придбала новий роман і пішла. Але згодом повернулася і подарувала браслет із лазуритом, авантюрином та бурштином.

Роман "24:33:42" коштує 22 грн. На обкладинці — знімок станції Дніпро Київського метрополітену.

Зараз ви читаєте новину «Лариса Денисенко написала роман про свого знайомого ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути