середа, 19 березня 2008 16:39

"Київські солісти" виступають на фестивалі імені Бетховена в Польщі

Ансамбль "Київські солісти" вперше поїхав на Міжнародний фестиваль імені Людвіга ван Бетховена, що удванадцяте проходить в Польщі. Запросили їх виступити композитор Кшиштоф Пендерецький та його дружина Ельжбета. Вона є художнім керівником фестивалю.

Він розпочався 9 березня і триватиме до 22-го. До Польщі з"їжджаються найкращі світові виконавці, музичні колективи, продюсери та директори концертних агентств. Із суботи "Київські солісти" дають концерти в чотирьох містах — Варшаві, Гданську, Лодзі та Білостоку. Програму для них обирали поляки. Назвали її "Бетховен та його Відень". "Солісти" зіграють також музику Шуберта,  Моцарта і Сальєрі: усі три вони жили у Відні за часів Бетховена.

На концерті, що відбувся в Національній філармонії напередодні поїздки, музиканти представили свій фестивальний репертуар.

— Чи не замислили поляки якої інтриги, поєднавши в одному концерті композиторів-ворогів? — запитую в соліста-скрипаля Тараса Яропуда, 27 років.

— Моцарт і Сальєрі за життя поважали одне одного. І ніхто нікого не отруював, як показують у кіно, — каже.

На філармонійному концерті зал був майже повний. Після виконання твору Бетховена на сцену з квітами виходить хлопчик. Дарує букет диригентові Богодару Которовичу. І не хоче йти зі сцени. Одна скрипалька випроводжає його.

Зараз ви читаєте новину «"Київські солісти" виступають на фестивалі імені Бетховена в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути