Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2007 17:30

Картину Шевченка досліджуватимуть казахи

Місяць тому у Вінницькій області знайшли картину, можливо, написану великим українським поетом і художником Тарасом Шевченком. Називається вона "Краєвид".

Картину виявив сільський учитель із Вінницької області на горищі будинку, який дістався йому в спадок. Він передав її в Аукціонний дім "Арт Пелес".

— Наукова нарада щодо цього полотна буде у нас цієї п"ятниці, – каже експерт-мистецтвознавець галереї Аукціонного дому Сергій Матвієнко. — Після понеділка приїдуть експерти з Казахстану.

Київський музей Тараса Шевченка відмовляється коментувати знахідку. "ГПУ" поцікавилась у Матвієнка, чому.

— Усі шевченкознавці з музею давно пішли. Хто в Інститут літератури, хто ще кудись, — пояснює Сергій. — Деякі працівники музею Шевченка не мають жодної наукової роботи по творчості Кобзаря. Ми зараз шукаємо в архівах документи, що допоможуть встановити, яке місто зображено на полотні. Частина таких архівів є в музеї Шевченка. Але вони знають, що полотно до них не потрапить. Тому не хочуть співпрацювати з нами.

Зараз ви читаєте новину «Картину Шевченка досліджуватимуть казахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути