Ексклюзиви
вівторок, 29 квітня 2008 07:14

Хор "Щедрик" виконав літургії Божественної присутності

Великодньої суботи в Національній філармонії відбувся концерт Київського камерного оркестру, яким керує Роман Кофман, 71 рік.

Авангардну партиту "Сім слів Ісуса" Софії Губайдуліної виконав дует солістів — віолончеліст 41-річний Іван Кучер та баяніст Роман Юсипей, 28 років. Юсипей шумів міхами баяна, грав долонею на кнопках інструменту, видобував "небесні" тремоло. У Кучера маніпуляції смичком були такими, що часом здавалося, ніби в його руках — не віолончель, а пристрасна жінка.

Друге відділення концерту відкрив цикл Прелюдія і фуга ре мінор Дмитра Шостаковича в перекладі для струнного оркестру Рудольфа Баршая. Музика чимось схожа до реквієму. Принаймні таке враження справляла її інтерпретація маестро Кофманом.

Дитячий хор "Щедрик" виконав Три маленькі літургії Божественної присутності для фортепіано, синтезатора, челести і струнного оркестру Олів"є Мессіана. Бог присутній у всьому — наголошується в цьому творі.

Зараз ви читаєте новину «Хор "Щедрик" виконав літургії Божественної присутності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути