Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 00:15

Фільму "Тебе ніколи тут не було" сім хвилин аплодували стоячи

Фільму "Тебе ніколи тут не було" сім хвилин аплодували стоячи
Хоакін Фенікс зіграв найманця, який визволяє дівчат із секс-рабства. Фото - Новое время

Агент Федерального бюро розслідувань у відставці Джо нелегально розслідує справи про насилля над дітьми. Жорстоко розправляється із сутенерами й педофілами.

Слідчого найняв сенатор штату Нью-Йорк Альберто Вотт, щоб звільнити доньку Ніну. Її викрали й продали у підпільний бордель для впливових клієнтів. Дія відбувається у трилері "Тебе ніколи тут не було" шотландської режисерки Лінн Ремсі, 48 років.

Джо знаходить Ніну. Вбиває охоронців борделю. Забирає накачану наркотиками дівчину й відвозить у готель. Сенатор укорочує собі віку. За Джо починають полювати переодягнені в поліцейських найманці. Його матір убивають. Слід веде в офіс губернатора штату. З'ясовується, що Ніна була його улюбленицею, за сюжетом.

— У картині нема моралізаторства. Згущена атмосфера насильства виводить історію із розряду бойовика про гангстерів у число фільмів про байдужість і призвичаєність людей до зла, — каже кінокритик Андрій Алферов, 40 років.

Фільм "Тебе ніколи тут не було" зняли за романом американця Джонатана Еймса. Письменник сам написав сценарій.

— Режисерка спеціально використала простий сюжет, — каже кінокритик Антон Долін, 42 роки. — За ним читається основна ідея — насильники незмінно керують світом. Тільки самі жертви зможуть їх здолати, якщо вирішать взяти зброю. У фільмі це частіше молоток і бритва, ніж пістолет. Кілер Джо — така сама жертва, як і Ніна. Самотні сироти, вони врятуються через насильство.

Головну роль зіграв американський актор 43-річний Хоакін Фенікс. Роль Ніни виконала 15-річна Катерина Самсонова. Вона народилась у Нью-Йорку, у російсько-українській сім'ї емігрантів.

— Хоакін Фенікс набрав вагу, накачався, обріс кудлатою бородою. Весь фільм — із немитим зібраним у хвіст волоссям. На обличчі залишилися лише очі. Їхній погляд довго не вдасться забути, — додає Долін.

Світова прем'єра "Тебе ніколи тут не було" відбулася на минулорічному Каннському фестивалі. Там стрічка отримала нагороди за найкращу чоловічу роль та сценарій. Глядачі аплодували їй 7 хв. стоячи.

В українському прокаті фільм іде з 22 березня.

Зараз ви читаєте новину «Фільму "Тебе ніколи тут не було" сім хвилин аплодували стоячи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути