понеділок, 03 вересня 2007 16:49

Дмитро Сан влаштував фортепіанний концерт на пляжі

24-річний київський режисер Дмитро Сан (справжнє прізвище Непочатов. — "ГПУ") увечері 31 серпня влаштував проводи літа на набережній Дніпра у клубі "Джинс Біч Клаб", що в Гідропарку. Уздовж пляжу запалюють свічки. Налаштовують піаніно, орендоване в київській музичній школі N32, де навчається Дмитро. Праворуч від інструмента розпалюють вогнище. Навколо гуртуються з півсотні молодих людей. На березі прохолодно, тому дехто прийшов із ковдрою.

За піаніно сідає Анна Кляшторна, яка навчає Дмитра. Грає мелодії французького композитора Яна Тірсена, італійця Енніо Морріконе. Публіка аплодує і кричить "браво". "На біс" просять пісню канадської співачки Селін Діон "My heart will go one" із кінофільму "Титанік". У паузах акторка столичного театру української поезії "Мушля" Надія Базарова читає вірші Вільяма Шекспіра англійською мовою й Анни Ахматової — російською.

— Ідея з піаніно мені наснилася, — розповідає "ГПУ" Дмитро. — Напередодні дивився фільм "Піаніно" Джейн Кемпіон. У ньому головна героїня Ада МакҐрат грає на березі моря. Це дуже красиво. Я прокинувся й подумав: чому б і мені таке не зробити?

За дві години Дмитро каже:

— Це все. Отак і скінчилося літо.

Люди починають розходитися.

Дмитро Сан — автор стрічки про помаранчеву революцію  "Ніщо й ніколи". На міжнародному американському фестивалі "Темекула Інтернейшнал" її визнали найкращим документальним фільмом 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Сан влаштував фортепіанний концерт на пляжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути