Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 15:36

Чурикова і Збруєв не могли поділити робіт Корецького

— Пишу свої роботи за день, максимум два. Ніколи не відчуваю мук творчості, все роблю на одному диханні, — зізнається київський художник В"ячеслав Корецький, 47 років. — Деякі картини народжуються за півгодини. Мені невідомо таке відчуття, як наснага. Будь-яке мистецтво — це щоденна праця. Коли сідаю писати і нема бажання, змушую себе, так і з"являється наснага, — зізнається художник.

Виставка його робіт "Антракт" відкрилася минулого тижня в галереї "Неф" Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Названа за однойменним триптихом, що висить біля входу. На ньому три актори. Один у костюмі клоуна, інший — блазня, а третій — арлекіно.

Усі 17 картин виставки — без рам. Посеред залу струнний квартет "Архі" виконує твори Моцарта та Гайдна.

— У голові виникає певний образ, а далі мене просто несе, — продовжує художник. — Змішую різні фарби. Одна картина може бути написана олією, аквареллю і ще кількома різновидами фарб. Також використовую певну суміш, яку я вигадав сам. Тримаю її в секреті.

Найбільше людей зібралося біля картини "Чоловіче і жіноче". На столі лежать скрипка та смичок. Поряд стоїть стілець. Біля картини — пюпітр, де написане роз"яснення до полотна.

— Це найвдаліша моя робота, — пояснює Корецький. — Я спеціально написав роз"яснення, бо часто питають, що я хотів сказати тою чи іншою картиною. "Скрипка — она лежит, — читає з аркуша російською. — Он — смычок — натянут и строен. При их слиянии — рождение музыки. Стол — он вполне полезный предмет, и скатерть — она лежит на нем, его украшая. Стул — он. На нем удобно сидеть, и спинка его — она, на нее можно облокотиться и отдохнуть".

Картина "Чоловіче і жіноче" коштує 130 тис. грн.

— Коли до Києва приїздив московський театр "Ленком", актори Інна Чурикова й Олександр Збруєв не могли поділити моїх робіт, — хвалиться В"ячеслав. — Вибрали для себе п"ять одних і тих самих. Потім я кожному пообіцяв, що намалюю ті, що їм не дісталися, — усміхається.

Це десята виставка В"ячеслава Корецького. 1999 року він виставлявся у Великій Британії, а 2004-го та торік — у Швейцарії. Каже, що його картини є у приватних колекціях українських політиків. Кого саме, не зізнається.

Зараз ви читаєте новину «Чурикова і Збруєв не могли поділити робіт Корецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути