Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2007 17:42

Цимбалюк і Пастер перемогли на конкурсі імені Чайковського

Цимбалюк і Пастер перемогли на конкурсі імені Чайковського

У неділю в Москві закінчився 13-й Міжнародний музичний конкурс імені Петра Чайковського. Він проводиться раз на чотири роки. На жаргоні професійних музикантів перемогти в конкурсі Чайковського означає — "виграти чайник".

Кращим вокалістом серед чоловіків став українець Олександр Цимбалюк. Він отримав $20 тис.

Співак народився в Одесі. Закінчив місцеву художню школу та музичне училище відділення ударних інструментів. Уже на першому курсі вокального відділення Одеської консерваторії став дипломантом конкурсу "Нові імена України", на третьому курсі на змаганнях у Карлових Варах отримав другу премію. Затяжний ремонт оперного театру в Одесі  змусив Олександра виїхати до Німеччини. Зараз він — соліст Гамбурзького театру опери і балету.

Третє місце серед співаків, а також приз фонду Івана Козловського, дісталися солістові Московського Большого театру, колишньому харків"янинові Максиму Пастеру як найкращому тенорові. Він заспівав акапельно українську народну пісню "Ой, полечко, поле". Співакові вручили $10 тис. Максим раніше працював у Харківському оперному театрі та Київській національній опері. А чотири роки тому переїхав у Москву і дебютував у Большому театрі в партії Баяна на прем"єрі опери "Руслан і Людмила" Михайла Глінки.

Зараз ви читаєте новину «Цимбалюк і Пастер перемогли на конкурсі імені Чайковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути