Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 00:31

Бармен мав шість доньок від різних жінок

Бармен мав шість доньок від різних жінок

— Багато українців з Одещини, Миколаївщини, Херсонщини шукають роботу на іноземних суднах. На це їх штовхають ті самі причини, з яких жителі Західної України працюють у Польщі, Чехії, Угорщині. Дехто вважає, що це дуже просто — поїхати в море, швидко заробити і повернутися. Хотілося розвінчати міф про легкі гроші, — каже Ольга Мельник, 29 років.

Вона народилася в Білгороді-Дністровському на Одещині. Вивчала історію в Києво-Могилянській академії. В чернівецькому "Видавництві 21" готують до друку її першу книжку "Життя на кораблі. Сім місяців добровільного рабства". Авторка розповідає історію своєї 7-місячної роботи офіціанткою бару на американському круїзному лайнері.

Щомісяця вдавалося заробити майже $2 тис. — 54,1 тис. грн.

— Щодня працювала по 12–14 годин, без вихідних. До того офіціанткою ніколи не була. Часто приносила замовлення не тим або розливала напої на гостей. У ресторанах на суходолі офіціант обслуговує тих, хто готовий зробити замовлення. На судні ж потрібно самому ловити клієнтів. Якщо вийти на зміну в правильний час, за півгодини можна заробити більше, ніж за цілий день. Зарплатня залежала лише від кількості замовлень.

Під час круїзів Ольга Мельник побувала у Великій Британії, Норвегії, Ісландії, країнах Балтії та Середземномор'я, на Карибських, Азорських та Канарських островах.

— На поїздку я наважилася, щоб побачити світ. Книжку вирішила написати через рік після закінчення контракту. Зробила її у вигляді подорожнього щоденника. Старалася максимально послідовно описати свої враження від життя на кораблі, щоб читач міг пережити це разом зі мною, — продовжує Ольга Мельник.

Під час круїзу в Ольгу закохався індонезієць Ньюман, який працював барменом. Удома мав дружину й трьох дітей. Зламав руку й поїхав лікуватися на батьківщину, не дочекавшись завершення контракту. Бармен Коллін на Ямайці мав шістьох доньок від різних жінок. Роками не бачив дітей, працюючи в морі.

— Книжка "Сім місяців добровільного рабства" буде особливо цікава тим, хто любить достовірні факти й відважне занурення в реальність. Авторка потрапила у замкнений простір, своєрідну модель світу, зі своїми неписаними законами й правилами. Національний склад персоналу корабля, де працювала Ольга, нагадує Вавилон. Люди з різних куточків світу пізнають одне одного — через численні інциденти, конфлікти, діалоги. Вчаться виховувати в собі готовність вирішувати проблеми, бачити їх під іншим кутом. Представники різних культур, з відмінними морально-етичними уявленнями, переконаннями, вчаться домовлятися, — каже літературний критик Інга Кейван, 40 років.

Зараз авторка книжки "Життя на кораблі. Сім місяців добровільного рабства" Ольга Мельник працює перекладачем.

Зараз ви читаєте новину «Бармен мав шість доньок від різних жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути