четвер, 05 квітня 2007 17:48

Автора "Марічки" поховають у Києві

У середу на 75-му році життя після тривалої виснажливої хвороби помер народний артист України Михайло Ткач. Останні півтора року лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, автор безсмертних пісень "Марічка", "Якщо любиш — кохай", "Зоряна ніч", "Ясени" прожив у Чернівцях у родині своєї 70-річної сестри Надії Ватаманюк.

— Після смерті другої дружини Михайло Ткач мешкав у своїй київській квартирі сам, — розповів "ГПУ" письменник Віталій Колодій, 68 років. — І хоча від першого шлюбу мав двох синів, а від другого — двох доньок, вони лише зрідка навідувалися до батька. Півтора року тому у Михайла Миколайовича стався інсульт. Він три доби пролежав у своїй порожній київській квартирі, доки його випадково не виявили. Одразу по тому його доправили до Чернівців до сестри. Дві операції, на які Михайла Ткача возили до Києва, завершилися невдачею. Тому практично весь цей час він перебував у комі. Сестра навіть просила друзів Михайла — композитора Андрія Кушніренка, художника Івана Холоменюка, мене — не відвідувати його, бо не хотіла, щоб ми бачили товариша таким немічним. Адже все своє життя Михайло був веселою та життєрадісною людиною.

Із поетом-піснярем прощалися у Чернівецькій обласній філармонії. Михайло Ткач заповів спочити у Києві на Байковому цвинтарі. У середу труну з його тілом на спеціально найнятому автобусі відвезли до столиці. У четвер Ткача відспівали у  Володимирському соборі.

Зараз ви читаєте новину «Автора "Марічки" поховають у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути