Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2007 16:27

Армен Джигарханян назвав себе інопланетянином

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Армен Джигарханян уже три роки не грає у театрі через хворобу судин
Армен Джигарханян уже три роки не грає у театрі через хворобу судин

72-річний Армен Джигарханян занесений у Книгу рекордів Гіннеса: він знявся у 300 фільмах. До Києва актор прилетів з Москви грати ще в одному — комедійній мелодрамі "Ван Гог не винен".

У ній ідеться про власника меблевої фабрики Дениса Валевського, який після автокатастрофи починає малювати картини. Дениса втілить петербуржець Михайло Розумовський. Також задіяні київські актори Інна Мірошниченко, Борис Абрамов, Настя Баша й Ольга Радчук. А Джигарханян зіграє мафіозі. У кадрі будуть тільки його руки.

— У фільмі "Місце зустрічі змінити не можна" я грав бандита Горбатого, — згадує актор на прес-конференції. — Горбатий з"являвся лише у п"ятій серії, хоча моє ім"я в титрах стояло від першої. Знайомі хвилювалися: "Уже третю серію подивилися, а тебе нема".

Стрічку "Ван Гог не винен" знімає 29-річна львів"янка Віра Яковенко.

— З молодими режисерами для мене працювати завжди щастя, — зізнається Джигарханян. — А от актор Ігор Кваша відмовив молодому Олексієві Серебрякову. Я знаю, що мій час минув. У мене зовсім інші реакції на речі. Але в мистецтві найголовніше — досягнути компромісу. В українського кіно є небезпека перетворитись на містечкове. Тому треба пускати в нього таких інопланетян, як я.

А вірменське кіно зараз знімають? — цікавлюся.

— Там іще гірше, ніж в Україні. Кіностудію у Єревані розпродали. Новий її директор — вірменин американського походження. Не хочеться, щоб вона стала американською філією. У вірменське кіно мене не кличуть. А я б пішов. У Москві багато молодих режисерів вірменського походження. Але ми народ не колективний. Ніхто не збирається за столом хаш поїсти.

Уже 8 років актор живе на два будинки — у Москві й Далласі, США. Його дружина Тетяна у даллаському університеті викладає російську мову.

У Голлівуд не кликали? — питаю.

— Якби й кликали, не пішов би. Мені дали б другорядну роль вірменина. Хоча вірмен у голлівудському кіно я ще не бачив. Та й мови я не знаю.

У вірменське кіно мене не кличуть. А я б пішов

До серіалів як ставитеся?

— Ми неправильно використовуємо це красиве слово. Треба говорити не "серіал", а "погане кіно". Серіал — це "Сага про Форсайтів", в основі якого є хороші література, режисура та гра акторів. Підміняти поняття зараз вигідно бездарним людям. Що знімаєш? Серіал знімаю. Значить, гівно знімає, яке розраховане на національного героя Іванка-дурника.

З нового кіно щось подобається?

— Вразив американський фільм "Вавилон". Його дія одночасно відбувається в Японії, Марокко та Мексиці. Зв"язку між трьома сюжетами жодного. Вони ідуть японською, арабською та іспанською мовами без перекладу й титрів. А я мрію поставити у своєму московському театрі "Д" "Ромео і Джульєтту". Запросити американську трупу. І щоб клан Капулетті англійською говорив, а Монтеккі — російською.

Як вам роль художнього керівника власного театру?

— Не дуже. Доводиться вибивати гроші у чиновників. Один із них нещодавно мені сказав: "Дивився по телевізору КВН і так сміявся!". Я зрозумів: йому театр не цікавий. Він КВНом задовольняється.

Джигарханян три роки не грає в театрі через хворобу судин.

— Але на всі запрошення в кіно, як кізочка, скачу, — сміється. — Погоджуюсь навіть на рекламу. Тільки кажу, що презервативи не потягну рекламувати.

Фільм "Ван Гог не винен" за участю Армена Джигарханяна покажуть в Україні цієї осені.

Зараз ви читаєте новину «Армен Джигарханян назвав себе інопланетянином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути