понеділок, 17 березня 2008 17:52

Арабські письменники бойкотують Паризький книжковий ярмарок

Автор: фото: reuters/Charles Platiau
  Шарль Антуан Кро, 9-річний француз, роздає автографи на своїй першій книзі ”Квітка лілії Нуармутьє”. Роман наймолодшого учасника ярмарки можна придбати за 7,60 євро. Головний герой книги — капітан Томас, який на своєму кораблі відправляється на чарівний о
Шарль Антуан Кро, 9-річний француз, роздає автографи на своїй першій книзі ”Квітка лілії Нуармутьє”. Роман наймолодшого учасника ярмарки можна придбати за 7,60 євро. Головний герой книги — капітан Томас, який на своєму кораблі відправляється на чарівний о

Французька поліція отримала анонімне телефонне повідомлення, що у виставковому центрі "Експо Порте де Версалес", де проходить 28-й Паризький книжковий ярмарок, закладено бомбу. Після евакуації відвідувачів прибулі на місце сапери вибухових речовин не знайшли.

Щорічно Паризький книжковий ярмарок присвячують літературі однієї країни. 2008-го Ізраїль відзначатиме 50-річчя утворення держави. Тому почесними гостями ярмарку стали 39 ізраїльських письменників. Зокрема Амос Оз, Давид Гроссман, Авраам Б. Йегошуа, а також ізраїльські араби, які пишуть на івриті.

За однією із версій поліції, зірвати ярмарок намагалися активісти Всесвітньої ісламської організації з освіти науки та культури. Вона неодноразово закликала інші країни бойкотувати захід у відповідь на утиски палестинців з боку Ізраїлю. До бойкоту приєдналися літератори Алжира, Лівану, Марокко, Тунісу, Ірану, Саудівської Аравії.

— Запрошення Ізраїлю демонструє підтримку політичної позиції цієї держави. Це недопустимий вчинок для Франції, країни революцій і боротьби за права людини, — заявив представник Палестинської спілки письменників Аль-Мутавакель Таха.

— Вони кажуть, що Ізраїль не має бути представлений на ярмарку, бо вважають, що єврейська держава взагалі не має існувати, — каже 69-річний ізраїльський письменник Амос Оз, автор романів "Чорна скринька", "Мій Міхаель".

Паризький книжковий ярмарок триватиме до 19 березня. Щорічно його відвідує близько 200 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Арабські письменники бойкотують Паризький книжковий ярмарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути