Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2007 18:37

Аліна Сидорчук впісялася на виставці Айвазовського

Щодня вишиковується черга до Київського музею російського образотворчого мистецтва. Тут працюють дві виставки картин Івана Айвазовського та Михайла Врубеля. Квитки на кожну коштують по 6 грн. Люди займають чергу за півгодини до відкриття. Охоронці пропускають відвідувачів групами по п"ять-шість осіб. Потім потрібно вистояти чергу в гардероб.

— Я вже вдруге приходжу на виставку, — розповідає 60-річна киянка Валентина Сидорчук. — Уперше привела свою 5-річну внучку Аліну. Майже годину простояли. Дитина попросилася в туалет. У музеї його немає. Наглядачка накричала на нас, мовляв, ви не до вбиральні прийшли, а в музей. А потім дитина не втрималася, і в нас стався мокрий конфуз.

Спочатку велика кількість відвідувачів радувала співробітників музею. Але пізніше, схоже, втомила. Наглядачка першої зали свариться на хлопця, який зайшов до зали з рюкзаком:

— Выйдите отсюда! Сдайте в гардероб!

— У мене там цінні речі, — пояснює відвідувач.

— Ваши проблемы! — обриває його жінка.

50 картин Айвазовського збирали з музейних фондів та приватних колекцій по всій Україні. Їх виставили на першому поверсі. Там є пейзаж "Волга біля Жигулівських гір", який 22 роки висів у залі для президентських прийомів у Маріїнському палаці. Експонуються полотна "Шторм", "Буря", "Хмари над тихим морем" та "Місячна ніч на морі". Часто біля картин збираються черги, і побачити їх можна хвилин за десять.

На другому поверсі в колишній залі радянського мистецтва відкрилася виставка однієї картини "Дівчинка на персидському килимі" Михайла Врубеля. Полотно витягли із запасників музею. Поряд, на комп"ютері, показують інші картини Врубеля. Грає східна музика. У цій же залі до 15 травня показують золоту статуетку "Душа світу". У столичному ювелірному домі "Лобортас і Карпова" її зробили за ескізами Михайла Врубеля, знайденими в музейних запасниках. Три слони тримають на собі сферу, на якій діамантами викладені зображення знаків Зодіаку. Зверху на кулі стоїть шкатулка. У ній — маленький годинник, прикрашений сапфіром у 28 каратів.

Виставка Айвазовського працюватиме в музеї до 17 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Аліна Сидорчук впісялася на виставці Айвазовського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути