вівторок, 25 вересня 2007 17:45

Ада Роговцева зіграла улюблену героїню Катерини Ющенко

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Ада Роговцева у виставі ”Рожевий міст” у ролі Франчески. Чоловік її героїні зник багато років тому, але жінка його і досі кохає
Ада Роговцева у виставі ”Рожевий міст” у ролі Франчески. Чоловік її героїні зник багато років тому, але жінка його і досі кохає

70-річна акторка Ада Роговцева зіграла у виставі "Рожевий міст". Прем"єра відбулася 22, 23 вересня у столичному Театрі драми і комедії на Лівому березі Дніпра. Спектакль поставила донька Роговцевої Катерина Степанкова, 35 років. У його основі — роман американця Роберта Джеймса Воллера "Мости округу Медісон".

У неділю на прем"єру прийшла дружина президента Катерина Ющенко. Її фонд "Україна 3000" був меценатом вистави.

— Фонд хотів підтримати Аду Роговцеву. Вона п"ять років не грала у театрі, — розповідає "ГПУ" прес-секретарка фонду Софія Рябчук. — Катерина Ющенко хвилювалася перед виставою. "Мости округу Медісон" — її улюблена книга. У Голлівуді роман Воллера поставив Клінт Іствуд, із Меріл Стріп у головній ролі. Але Катерині Михайлівні фільм не сподобався. А от вистава Катерини Степанкової розчулила. Перша леді подарувала Аді Роговцевій кошик біло-рожевих троянд і польових квітів. Сказала, що вистава навіть краща за книгу. Вона хотіла, аби спектакль подивився її чоловік. Але Віктор Ющенко у цей час їздив на Тернопільщину.

У виставі "Рожевий міст" Ада Роговцева грає літню жінку Франческу. Її чоловік зник багато років тому, але вона й досі його кохає. Партнерів по сцені Ада Миколаївна обирала сама. З нового театрального сезону Роговцева працюватиме в Театрі на Лівому березі.

— Ми дуже на неї розраховуємо, — каже художній керівник театру Едуард Митницький, 76 років. — Я давно їй казав: досить у твоєму віці мотатися по антрепризах у Москву, Петербург. Треба постійний дах над головою мати.

Режисерка вистави Катерина Степанкова грає в московському театрі Романа Віктюка.

— Катя — перспективний режисер, — зауважує Митницький. — Після першого прем"єрного дня ми розібрали виставу по епізодах. Наступного дня Степанкова скоротила спектакль на 16 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Ада Роговцева зіграла улюблену героїню Катерини Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути