середа, 18 липня 2007 17:20

Ада Роговцева святкувала день народження в потязі

  У вересні Ада Роговцева зіграє головну роль у виставі своєї доньки
У вересні Ада Роговцева зіграє головну роль у виставі своєї доньки

У понеділок актриса Ада Роговцева святкувала 70-річчя. У своїй київській квартирі з дочкою та онуками розпила шампанське. Цілий ящик їй подарував генеральний директор однієї столичної компанії.

Іменинниця пригощала гостей домашніми пиріжками й тортом "Наполеон", який спекла дочка. Одним із перших актрису привітав по телефону Роман Віктюк. Приїхала Ольга Сумська. Подарувала троянди й парфуми "Марина де Бурбон" у чорній коробці з намальованою акторською маскою. Міністр культури і туризму Юрій Богуцький приніс відзнаку "За багаторічну плідну працю в галузі культури". Продюсер Роговцевої Ірина Зільберман піднесла боа з чорнобурки. Актор Володимир Талашко — намисто, режисер Сергій Проскурня — фікус.

Іменинниця читала власні вірші, співала, танцювала й розносила по квартирі квіти. А потім продовжила святкування у потязі на Одесу. Адже на другий день вона мала грати у "Варшавській мелодії-2" в одеському Театрі музичної комедії ім. Водяного.

Перед виставою ми поспілкувалися з актрисою у вестибюлі театру.


Як відсвяткували день народження?

— По всіх українських каналах не припиняли мене показувати, і в Києві, і в Москві. Вечір закінчився в купе потяга. Це дуже втомило. Але в Одесі  вдалося відіспатися.


Який день народження запам"ятався найбільше?

— Усі дні народження в мене проходять на гастролях. Запам"ятався один 20 років тому. Його я теж святкувала в Одесі, в цьому ж театрі. Здавалося, що так довго не живуть, що в усьому об"ємі прийшла старість. Але, виявилося, пройшло 20 років, і я з нетерпінням чекаю зустрічі з глядачем. І щаслива, що я тут.


Вас привітали з київського Театру російської драми?

— Це мій рідний дім. Я там прожила 34 роки. Моя душа і серце завжди з цим театром. Але коли вже йдеш, то іди. Я пішла, і все. Оскільки я пішла, а не "мене пішли", люди, що лишилися там працювати, мають право вважати себе ображеними й не привітати мене.


Вам нещодавно дали звання Героя України.

— Його мені вручать на святкуванні в київському Театрі ім. Франка 26 жовтня. Я ще не звикла. Але це — єдине, що виправдовує те, що я живу. Дуже вдячна президентові, хоча не знаю, чия це була ініціатива. Але тепер у мене завдання — пожити довше, працювати краще, щоб виправдати.

Одним із перших привітав Роман Віктюк

Ви пишете книжку. Про що вона?

— Вона майже готова. Треба тільки знайти гроші на її видання. Це навіть не книжка, а спроба зафіксувати чудові миті розлук і зустрічей. Бабуся, дідусь, тато, мама, Луспекаєв чи Борисов, Романов чи Ульянов, Лаврови Кирило Юрійович чи Юрій Сергійович. Особистостей божественної обдарованості та інтелекту в моєму житті було дуже багато. І я хочу, щоб вони лишилися в пам"яті людей. Про знаменитих, звичайно, напишуть серйозні книжки. А ось про бабусь моїх і дідусів не напише ніхто. А ще в мене багато різних фотографій, навіть із початку минулого століття.


Ваша дочка готує свою дебютну режисерську роботу. Будете грати в ній?

— Катерина закінчила вищі режисерські курси у Петра Тодоровського і ставить спектакль для мами. Інсценування вона теж написала сама. У мене головна роль. І якщо все буде добре, прем"єра пройде у вересні. А вже в жовтні я зіграю примадонну у виставі британського драматурга Кауарда. Вона називається "Примадонна", або "Театр воєнних дій", або "Якість зірки". Поставить її Олексій Лісовець із київського Театру на Лівому березі.


У вас є улюблений режисер?

— Я з ким працюю, того і люблю. Зараз люблю свою Катю і Лісовця.

Зараз ви читаєте новину «Ада Роговцева святкувала день народження в потязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути