Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 02:29

Поради від судді "Майстер Шеф": що приготувати із залишків овочів

Поради від судді "Майстер Шеф": що приготувати із залишків овочів
Кулінарка Ольга Мартиновська поділилася лайфхаками із залишків продуктів. Фото: stb.ua

Суддя "Майстер шеф. Професіонали-3" Ольга Мартиновська поділилася лайфхаками, куди дівати залишки від продуктів. Їх підказує безвідходна філософія приготування no waste, яка у світі набирає обертів.

Про неї кулінарка написала в Інстаграм.

"На кухні часто найцінніше відправляють у смітник. Люди просто не знають, як використати залишки від продуктів. Сьогодні експериментувати можна майже з будь-яким продуктом. Але філософія no waste потребує внутрішньої організованості, поважного ставлення до їжі та власних коштів. Не дарма французи говорять, що за картопляну шкірку платиш стільки ж, як за всю картоплю", - наголосила Ольга Мартиновська.

Професійні лайфхаки:

1. Ароматний бульйон з кісток - знахідка для швидкого супу, соусу до стейка і справжній порятунок від похмілля.

2. Стебла петрушки, коріандру, базиліку та кропу не раджу використовувати у великій кількості у бульйоні. Але якщо їх подрібнити та додати в салат.

3. Стовбури броколі та цвітної капусти гарно смакують, якщо їх підсмажити тонкими слайсами в азійському стилі. Подавати з гречаною лапшою соба. Стовбури можна замаринувати та додавати до салату або гарніру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як здивувати рідних - суддя "Майстер Шеф" поділився рецептом неймовірної страви

4. У холодильнику тримати скляний контейнер, куди складати залишки овочів протягом трьох днів: ніжки спаржі, листя артишоку, стовбури броколі та цвітної капусти, стебла великого шпинату, шкірку моркви. З них готувати овочевий бульйон, який служить базою для основних страв та соусів. Його заморозити невеликими порціями.

5. Можна зберігати шкірку помитої картоплі. Їх помастити олією, додати часник та запекти на пергаменті за температури 200℃. Вийдуть хрумкі чипси.

Куряче філе - низькокалорійний продукт з якого можна приготувати сотню різноманітних, смачних, а головне корисних страв. Чудово поєднується з овочами, пастою та різноманітними крупами.

Зараз ви читаєте новину «Поради від судді "Майстер Шеф": що приготувати із залишків овочів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути