Під час травневих свят кожна господиня прагне мати щось у холодильнику, щоб було з чого зробити бутерброд. Найчастіше використовують готову ковбасу чи шинку. Але вдома можна приготувати смачний рулет з м'яса. В холодному вигляді він добре ріжеться, зручно покласти на бутерброд чи зробити сендвіч. Такий рулет можна давати дітям з 1 року. Він може протягом двох тижнів зберігатись у холодильнику. Замість сирної начинки можна зробити начинку з яєць, смажених грибів чи покласти шпинат.
Інгредієнти:
Свинина — 500 гр
Телятина — 500 гр
Вершки 20% - 100 мл
Яйця — 3 шт
Булочки "Здоров'я" - 2 шт
Молоко — 0,5 скл
Картопля терта — 1 шт
Цибуля — 2 шт
Часник — 1 зубчик
Сир плавлений — 2 уп
Сіль, перець, мускатний горіх за смаком
Приготування:
Свинину й телятину двічі перемолоти на м'ясорубці, змішати.
Булку намочити в молоці, віджати і також перемолоти. Цибулю перемолоти.
З'єднати булку, цибулю, фарш. Натерти на мілку тертку картоплину. Посолити, поперчити, додати 2 яйця, вершки, спеції і добре вимішати фарш. Він повинен стати елестичним, добре відчіплятися від рук.
На харчову плівку або целофановий пакет викласти фарш. Добре розрівняти його рукою або розкачати качалкою. Товщина має бути 0,5 - 1 см.
На край покласти сир чи іншу начинку і за допомогою плівки згорнути рулет.
Яйце збити в чашці, змастити рулет і вилкою проколоти на ньому дірочки. Тоді поверхня залишиться рівною, не лопне.
Випікати протягом години при 200 градусах. Дати повністю охолонути і нарізати тоненькими пластинками.
Рулет можна їсти й гарячим, але тоді нарізати потрібно грубими шматками.
Коментарі