Кухня Азії - узагальнений термін, який насправді включає в себе неймовірне розмаїття страв. Адже в кожній країні Азії - свої традиції та особливості приготування тих чи інших харчів. Відомо, що одні з основних продуктів азіатської кухні - рис і локшина. Характерна також велика кількість різноманітних приправ. Готують страви, як правило, з низьким вмістом жирів.
Наблизитися до деяких тонкощів кухні Азії пропонують у столичній чайхоні "ESHAK". Шеф-кухар Артем Оранський розробив кілька нових страв, рецептами яких ділиться з Gazeta.ua.
Локшина з телятиною по-камбоджійськи
Інгредієнти:
Домашня яєчна локшина ручної роботи - 100 грамів
Теляча вирізка - 80 грамів
Гриби - 60 грамів
Лук-порей - 30 грамів
Болгарський перець - 35 грамів
Соус Теріякі - 20 грамів
Кунжутне насіння - 3 грамів
Листя кінзи - 2 грамів
Чилі перець - 5 грамів
Кунжутну олію
Кисло-гострий соус для локшини на основі соусу Шрірача - 30 грамів
Приготування:
Домашня яєчна локшина ручної роботи, гриби, цибуля-порей, болгарський перець, теляча вирізка - все разом обсмажити і протушкувати в соусі Теріякі. Овочі перед цим слід порізати невеликими шматочками приблизно однакового розміру. Посипати кунжутним насінням.
В окремій посудині подати листя кінзи, нарізаний чилі перець, кунжутне масло і фірмовий кисло-гострий соус для локшини на основі соусу Шрірача. Всі ці складові в ресторані подають в окремих однакових мисочках.
У вже готовій страві кислота і гострота регулюються додатками за смаком.
Куряча печінка і сердечка в соусі Теріякі
Інгредієнти:
Курячі сердечка - 85 грамів
Куряча печінка - 85 грамів
Соус Теріякі - 70 грамів
Бебі-овочі - 45 грамів
Біле сухе вино - 20 грамів
Вершкове масло - 40 грамів
Сіль, перець за смаком
Приготування:
Курячі сердечка і печінку обсмажити на олії, пропарити в білому вині.
Протушкувати в соусі Теріякі з додаванням вершкового масла.
Обсмажити на рослинному маслі бебі-овочі. Різати їх на частини не варто, адже такі овочі - маленького розміру.
Посолити і поперчити за смаком.
Коментарі