Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2015 15:37

Куряча печінка і локшина з телятиною: дві страви азіатської кухні

Кухня Азії - узагальнений термін, який насправді включає в себе неймовірне розмаїття страв. Адже в кожній країні Азії - свої традиції та особливості приготування тих чи інших харчів. Відомо, що одні з основних продуктів азіатської кухні - рис і локшина. Характерна також велика кількість різноманітних приправ. Готують страви, як правило, з низьким вмістом жирів.

Наблизитися до деяких тонкощів кухні Азії пропонують у столичній чайхоні "ESHAK". Шеф-кухар Артем Оранський розробив кілька нових страв, рецептами яких ділиться з Gazeta.ua.

 

Локшина з телятиною по-камбоджійськи

Інгредієнти:

Домашня яєчна локшина ручної роботи - 100 грамів

Теляча вирізка - 80 грамів

Гриби - 60 грамів

Лук-порей - 30 грамів

Болгарський перець - 35 грамів

Соус Теріякі - 20 грамів

Кунжутне насіння - 3 грамів

Листя кінзи - 2 грамів

Чилі перець - 5 грамів

Кунжутну олію

Кисло-гострий соус для локшини на основі соусу Шрірача - 30 грамів

Приготування:

Домашня яєчна локшина ручної роботи, гриби, цибуля-порей, болгарський перець, теляча вирізка - все разом обсмажити і протушкувати в соусі Теріякі. Овочі перед цим слід порізати невеликими шматочками приблизно однакового розміру. Посипати кунжутним насінням.

В окремій посудині подати листя кінзи, нарізаний чилі перець, кунжутне масло і фірмовий кисло-гострий соус для локшини на основі соусу Шрірача. Всі ці складові в ресторані подають в окремих однакових мисочках.

У вже готовій страві кислота і гострота регулюються додатками за смаком.

 

Куряча печінка і сердечка в соусі Теріякі

Інгредієнти:

Курячі сердечка - 85 грамів

Куряча печінка - 85 грамів

Соус Теріякі - 70 грамів

Бебі-овочі - 45 грамів

Біле сухе вино - 20 грамів

Вершкове масло - 40 грамів

Сіль, перець за смаком

Приготування:

Курячі сердечка і печінку обсмажити на олії, пропарити в білому вині.

Протушкувати в соусі Теріякі з додаванням вершкового масла.

Обсмажити на рослинному маслі бебі-овочі. Різати їх на частини не варто, адже такі овочі - маленького розміру.

Посолити і поперчити за смаком.

Зараз ви читаєте новину «Куряча печінка і локшина з телятиною: дві страви азіатської кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути