Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 17:15

Котлети "гефілте фіш" готують на єврейський Великдень

Котлети "гефілте фіш" готують на єврейський Великдень

Еврейська Пасха цього року починається 14 квітня і триває 8 днів. У перші два дні святкування не можна нічого готувати. Тому обирають такі страви, які з кожним днем стають смачніші.

"Песах заходить в п'ятницю ввечері. Тому страви починають готувати зранку, - каже Давид Мільман, 51 рік, помічник рабина з Центральної київської синагоги. - Песах — це сімейне свято. Головне, на столі не має бути нічого квасного і того, що може потенційно забродити. Ми їмо мацу. Це прісний хліб із води та борошна. Вода контактує з борошном не більше 18 хвилин: від моменту, коли починають місити тісто до того, як потрапить у піч. Пасхальні страви також чолнт, печеня із м'яса та овочів, та фарширована риба, "гефілте фіш".

"Гефілте фіш" буває двох видів. Перший — з риби знімають шкіру, а потім наповнюють її фаршем. Другий - у вигляді котлет. Їх робити набагато простіше.

2 кг мінтаю, або хека та 1 кг. нільського окуня, або іншої жирної риби подрібнюють у блендері. Додають півкіло фаршу із карпа і ретельно перемішують.

Чистять та відварюють 6 середніх морквин. Труть на крупній тертці та додають у фарш. Туди ж вбивають 3 яйця та кладуть 4 чайні ложки солі. Все добре перемішують.

На дно каструлі кладуть порізані 2-3 моркви. Дві цибулини ріжуть кільцями. Викладають на моркву. Овочі заливають водою до половини каструлі. Додають 0,5 ч.л. солі та доводять до кипіння.

Мокрими руками з фаршу формують котлетки і кладуть у киплячу воду. Тушать 20-25 хвилин на невеликому вогні. При подачі на кожну котлетку кладуть кружечок моркви. Їдять з хроном.

Зараз ви читаєте новину «Котлети "гефілте фіш" готують на єврейський Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути