субота, 29 січня 2022 07:31

Грузинський ресторан, таємний паб та кав'ярня з рисово-фундуковою матчею - особливі гастрозаклади, які відкрились у січні в Києві
12

Два грузинські ресторани, кондитерську з десертами ручної роботи і прихований бар відкрили у Києві протягом січня. А також кав'ярню, у якій готують різнокольорову матча та лаундж-бар зі спортивними трансляціями. Деякі заклади зараз працюють у тестовому режимі.

Gazeta.ua зробила короткий огляд нових гастрозакладів столиці.

"ЧІЧІКО" НА ПЕЧЕРСЬКУ

Ресторан сучасної грузинської кухні відкрили на території ЖК "Новопечерські липки". Інтер'єр закладу у холодних відтінках, без нагромадження зайвих речей. Заклад прикрашають живі квіти у горщиках. Це другий ресторан мережі, перший – на Ярославому Валу. Крім класичних страв, у закладі можна скуштувати грузинські бургери. Є окреме хоспер-меню і дитяче. У винній карті широкий вибір напоїв від світових та грузинських виробників. Працює послуга доставки. З понеділка по п'ятницю з 12:00 до 17:00 діє пропозиція Ланч Сет. Дві страви і напій за ціною 235 грн.

Автор: www.instagram.com/chichiko.
 

Із меню:

Грузинський овочевий салат – 198 грн

Суп-харчо – 168 грн.

Хачапурі по-аджарськи – 225 грн

Бургер по-грузинськи – 225 грн

Наполеон "Чічіко" - 265 грн

Вина – від 650 грн за пляшку.

Особливості: оскільки заклад на території закритого ЖК "Новопечерські Липки", щоб потрапити туди на авто, потрібно зателефонувати охороні й повідомити, що ви прямуєте у ресторан.

Адрес: вулиця Драгомирова, 17–Д

Час роботи: 12:00 - 23:00 (з понеділка по п'ятницю), 11:00-23:00 (субота-неділя).

SANATRELO НА ЗОЛОТИХ ВОРОТАХ

Ресторан грузинської кухні. Інтер'єр прикрашений яскравими картинами на кавказьку тематику. У закладі готують страви народів Азії, Причорноморʼя і Закавказзя. Є широка вина карта й сезонне меню. Це другий заклад мережі Sanatrelo. Перший розташований на вулиці Прорізній.

Автор: www.instagram.com/sanatrelo_restaurant
 

Із меню:

Салат по-грузинськи – 135 грн.

Хачапурі з куркою, печерицями та сиром – 225 грн

Хінкалі зі свининою і телятиною – 29 грн/1 шт.

Шурпа з баранини – 99 грн

Каре з телятини – 165 грн/100 г

Мацоні з горіхами та медом – 95 грн

Вино - від 95 грн/150 мл

Адрес: вулиця Хмельницького, 29/2

Час роботи: 10:00–23:00 (з понеділка по пʼятницю), 11:00–23:00 (субота й неділя).

"БАРМЕНДИКТАТ"х KHU YUM НА БЕРЕЗНЯКАХ

Це поєднання коктейльного бару і ресторану азійської кухні. Заклад відкрили на першому поверсі ТЦ Silver Breeze на Березняках. Стіни ресторану прикрашені прапорами країн Азії, а стелю оздобили сіткою, що нагадує рибацьку. Декор тематичний, оскільки більшість страв азійської кухні готують із морепродуктів. У меню один із найбільших у Києві асортиментів алкоголю. Зокрема, 19 авторських коктейлів. Із страв - супи, салати, роли, смажений рис. Тут можна скуштувати знаменитий в'єтнамський суп Фо Бо, який 2021 року увійшов разом із борщем у двадцятку найсмачніших перших страв світу. Щопʼятниці та щосуботи у закладі організовують вечірки з діджеями.

Автор: www.instagram.com/khuyum.barmandictat
 

Із меню:

Суп Фо Бо – 220 грн

Салат з лососем і апельсином – 200 грн

Пад Тай з морепродуктами – 195 грн

Бургер з курятиною та зеленим карі – 165 грн

Спрінг рол з креветками – 120 грн

Авторський коктейль Міднайт стар – 210 грн

Адрес: проспект Тичини, 1–В

Час роботи: 12:00–23:00 (з неділі по середу), 12:00–03:00 (з четверга по суботу).

LILA CAKE НА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО

Кафе-кондитерська, де усі десерти ручної роботи. "Фішкою" закладу є інтер'єр лілового відтінку, що максимально наближений до трендового кольору Pantone 2022 року. Декор закладу - вдала фотозона для відвідувачів. У закладі можна скуштувати 11 видів еклерів. Є великий вибір круасанів, тартів, чизкейків і бісквітних тортів. Тут є можливість придбати подарункові набори з пряників, цукерок, макарунів, міні-бізе та шоколадних новорічних куль. В асортименті є десерти і без вмісту цукру. Крім солодощів Lila Cake пропонує відвідувачам повноцінне меню основних страв, а також кавову і барну карти. Сніданки тут можна замовити протягом дня. Це другий заклад мережі. Перший відкрили у Дніпрі. Кафе-кондитерська Lila Cake працює в тестовому режимі.

Автор: www.the-village.com.ua
 

Із меню:

Еклер ваніль – 100 грн

Мандариновий чай – 120 грн

Лавандове лате – 90 грн

Круасан капрезу з моцарелою та песто – 150 грн

Цезар з куркою – 180 грн

Гарбузовий крем-суп – 180 грн

Адрес: вулиця Хмельницького, 40/25

Час роботи: 09:00–21:00

SREDA НА САКСАГАНСЬКОГО

Гастробар із широким вибором класичних та авторських десертів. Інтер'єр стриманий, стіни у стилі лофт. Заклад вміщає не більш як 40 відвідувачів. Гості можуть розміститись за окремим столиком, або за барною стійкою.Основу меню складають бельгійські вафлі, панкейки й коктейлі. Також є основні страви та алкогольні напої. У закладі можна замовити сніданки протягом дня. З 12.00-16.00 – діє ланч-пропозиція. Три страви за 130 грн або чотири - за 170 грн. Можна скористатися доставкою та послугою "візьми з собою".

Автор: www.instagram.com/sreda.kiev/
 

Із меню:

Класичні вафлі з яєшнею та панчеттою – 159 грн

Солодкі вафлі з вершково-ягідним мусом – 179 грн

Теплий салат з індичкою і горіхами – 199 грн

Грибний крем-суп – 149 грн

Паста Карбонара - 209 грн

Коктейль Том Коллінз – 150 грн

Адрес: вулиця Саксаганського, 40

Час роботи: 10:00–23:00 щоденно.

STELLA SWEETS НА ПЕЧЕРСЬКУ

Кафе-кондитерська пропонує десерти власного виробництва. Інтер'єр у пастельних кольорах із мистецьки оздобленою ліпниною стелею. Заклад прикашений новорічними декораціями, біля яких охоче фотографуються відвідувачі. Атмосфера особливо сподобається гостям із дітьми. У меню, окрім солодощів, є основні страви й алкогольні напої – коктейлі, шампанське й вино. Сніданки доступні для замовлення протягом усього дня. У закладі можна замовити торти для свята. Кондитерська Stella Sweets працює в тестовому режимі.

Автор: www.instagram.com/
 

Із меню:

Медовик 150 грн

Сирники – 170 грн

Цезар з креветками – 275 грн

Крем-суп зі шпинату – 125 грн

Коктейль Adult stoty – 230 грн

Адрес: вулиця Мазепи, 18/29

Час роботи: 11:00–21:00

MAMATCHA БІЛЯ АРСЕНАЛЬНОЇ

Особливістю кафе є приготування напоїв і десертів із додаванням матча - японського чаю. Інтер'єр закладу яскравий, із акцентрм на персиковому й смарагдово-зеленому кольорах, подібних до забарвлення матча. У кафе багато пальмових вазонів і кактусів. У меню пропонують лате і раф на основі матча. Можна обрати класичний чай мачта. Є лавандовий, рожевий та зелений матча. Напої з нього роблять на основі звичайного або рослинного молока. Зокрема останнє можна вибрати кокосове, бананове чи рисово-фундукове. Заклад пропонує класичні десерти - мафіни, рулети, торти, а також солодощі, що готують із додаванням матчі. У меню є й звичайні фруктові чаї.

Автор: www.instagram.com/mamatcha_kyiv
 

Із меню:

Матча лате – 80 грн

Імбирний чай – 70 гр.

Брауні – 89 грн

Макарон – 49 грн

Баскський чизкейк – 129 грн

Адрес: вулиця Московська, 2

Час роботи: 09:00–23:00 щоденно.

DECAF НА КПІ

Кав'ярню відкрили у ТРЦ Smart Plaza, напроти станції метро "Політехнічний інститут". Інтер'єр оздоблений настінним малюнком античної скульптури з кавою у руках. Особливість закладу криється у філософії "смак кави, але без зайвого кофеїну". Проте у меню є і звичайна кава. До напоїв можна придбати безлактозне або рослинне молоко. У меню є також десерти.

Автор: www.instagram.com/decaf_coffee_bar
 

Із меню:

Допіо – 40 грн

Фільтр кава – 40 грн

Лате – 50 грн

Флет-вайт – 60 грн

Трояндове лате – 65 грн

Адрес: м.Київ, проспект Перемоги, 26

Час роботи: 08:00–20:00 (понеділок-п'ятниця), 09:00–20:00 (субота-неділя)

RI-BA BOOM НА ПОЗНЯКАХ

Лаундж-бар відкрили на Позняках. Інтер'єр із акцентами на спортивну тематику, оскільки тут проводять трансляції ігор і матчів. На одній зі стін велике зображення боксера Олександра Усика. На столах вмонтовані пульти управління та екрани для гри Fish game. За її правилами потрібно "вловити" рибку на екрані, керуючи джойстиками на пульті управляння. За це нараховуються бали. У Fish game можна грати самому, або з компанією. Заклад розробив авторські коктейлі, є великий вибір алкогольних напоїв. У меню є позиції кальянів.

Автор: www.instagram.com/ribaboom.kiev
 
Із меню:
Кальян- грейпфрут - 350 грн
Віскі - від 90 грн./50 мл.
Вино - 135 грн
Коктейль Mojito - 135 грн
Капучино - 40 грн
Спеціальна пропозиція - з 12.00 по 17.00 кальяни по 170 грн.
Адрес: вул. Ахматової , 14а
Час роботи: 12.00-24.00 щоденно.

BORRACHO TEQUILA BAR НА ОЛІМПІЙСЬКІЙ

Бар спеціалізується на коктейлях й шотах на основі текіли. Заклад відкрили у напівпідвальному приміщенні. В інтер'єрі поєднали дерев'яне перекриття на стелі та кольорову плитку на підлозі. Приміщення оздобили килимом із карпатським візерунком, що перегукується з мексиканськими мотивами. Це перший бар у столиці з таким акцентом на напоях з агави. Назва закладу Borracho Tequila Bar з іспанської перекладається як "п'яничка". Бар працює у тестовому режимі.

Автор: www.the-village.com.ua
 

Із меню:

Текіла – від 70 до 240 грн/40 мл

Вино – 110 грн/150 мл

Коктейлі на основі текіли – 160-170 грн

Пиво - 70 грн

Фреш – 60 грн

Адрес: вулиця Саксаганського, 5

Час роботи: 18:00–00:00 (середа й четвер), 18:00–02:00 (п'ятниця та субота). Вихідні дні – неділя, понеділок, вівторок.

LE CHOU CHOU НА МОСКОВСЬКІЙ

Прихований коктейльний бар на підвальному рівні французького ресторану Frou Frou. В інтер'єрі закладу поєднали червоні оксамитові крісла та дивани, мармурові столики і барну стійку. У приміщенні приглушене світло, щоб максимально передати атмосферу Парижа. Тут пропонують великий вибір алкогольних напоїв та французькі закуски. Радять скуштувати Phoenix на основі джину, настояного на шафрані з нотами цитрусових, а також Inquisition на основі текіли з присмаком ванілі.

Автор: www.instagram.com/le.chouchou.bar
 

Адрес: вулиця Московська, 44

Час роботи: 20:00–02:00 (з четверга по неділю)

Трендом 2022 року у ресторанному бізнесі є переосмислення простору. Заклади виходять за межі чотирьох стін і намагаються максимально використати навколишню територію. У світі відкривають гастрозаклади в парках, теплицях, на балконах і автостоянках. Ресторани розширюють площу терас і пропонують послугу "Drive-in dining" — страви для споживання в машині.

Також підсилюється тяга до здорового харчування. Ресторани збільшують кількість рослинної їжі, експериментують з альтернативними білками. Наприклад, у Сінгапурі з'явилося м'ясо "з пробірки". Заклади додають у коктейльні карти безалкогольні напої. Відкривають навіть цілі бари із таким асортиментом.

Зараз ви читаєте новину «Грузинський ресторан, таємний паб та кав'ярня з рисово-фундуковою матчею - особливі гастрозаклади, які відкрились у січні в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути