Науковий журналіст Марта Зараска назвала 7 продуктів харчування, на виробництво яких витрачається багато води.
Рекордсмеами стали яловичина, креветки і горіхи.
На виробництво кілограма яловичини йде близько 15 тисяч літрів води - в три рази більше, ніж для курятини, і в 18 разів більше, ніж для пшениці.
Для отримання кілограма м'яса креветок потрібно в 25 разів більше (по масі) корми.
Вирощування горіхів, як і яловичини, вимагає багато води. Наприклад, в Каліфорнії приблизно десять відсотків використовуваних людиною водних ресурсів йде на виробництво мигдалю. Замість горіхів Зараска рекомендує вживати каштани.
Читайте також: 3 швидкі сніданки для лінивих
Решта місць в списку займають картопля фрі, кава (на виробництво чашки напою потрібно 550 чашок води), банани (для їх вирощування використовується занадто багато азотних, фосфорних і калійних добрив) і шоколад. На отримання 100 г плитки йде 2 тисячі літрів води.
Коментарі