Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2008 17:11

Згодом на заробітки виїжджатимуть менше

 

Більшість заробітчан у країну вже не повернуться, вважає 30-річний Максим Лациба з Українського незалежного центру політичних досліджень. Хіба що люди похилого віку, яким важко конкурувати на ринку праці розвинутих країн.

— Так сталося у Польщі. Процес трудової міграції там почався раніше, ніж у нас, — каже експерт. — Молодь поїхала у Німеччину і Британію й не повернулася. Тому поляки зацікавлені нині у трудових мігрантах з України.

Для того, щоб наші заробітчани поверталися, держава має створити гідні умови життя. Хоча воно й так покращується — в Україні є політична конкуренція, правлячі клани змушені йти на поступки суспільству і робити щось для нього.

— В Україні ще ніколи не було так добре жити, як сьогодні, — зауважує Максим Лациба. — Не було такого рівня економічних свобод, матеріального забезпечення, послуг, політичних прав і демократичних свобод. Тому процес виїзду громадян на заробітки уповільнюватиметься і дійде до якогось середньосвітового стандарту. Станеться це років за 10–15.

Зараз ви читаєте новину «Згодом на заробітки виїжджатимуть менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути