пʼятниця, 12 липня 2019 06:21

"Земля має лишитися у власності людей"

Автор: ФОТО з особистого архіву
  Кандидат у народні депутати Микола Дикий балотується по округу №14 від партії ”Націо­нальний корпус”. Вважає, що одне з головних завдань нової влади — забезпечити, щоб запрацювало справедливе правосуддя
Кандидат у народні депутати Микола Дикий балотується по округу №14 від партії ”Націо­нальний корпус”. Вважає, що одне з головних завдань нової влади — забезпечити, щоб запрацювало справедливе правосуддя

Кандидат у народні депутати 47-річний Микола Дикий балотується по округу №14 від партії "Національний корпус". Він воював на Донбасі в батальйоні "Азов". Переконаний, що має йти далі, аби змінити ситуацію в країні.

Микола Борисович не є людиною системи. Понад 20 років пропрацював у поліції. Добре знає юридичну сторону прав і обов'язків українців і намагається боротися з корупцією та несправедливістю. Він і його команда вважають, що зміни мають починатися з сіл.

— Мені боляче дивитися, що кожен другий сусід у селищі Літин, звідки я родом, поїхав на заробітки. Ці люди не мали тут роботи й не могли забезпечувати родини, — говорить Микола Дикий.

— Однак в Україні вже бачимо позитивні зміни. Відбулася децентралізація влади. Ми маємо продовжувати цей процес і підтримати його. Залучатимемо села, що ще не об'єдналися. Але головними в цьому процесі має стати молодь. У них великий потенціал — хочуть навчатися і мають креативні ідеї.

Щоб дати державі ще більшу надію, маємо забезпечити процес навчання, змінити шкільну освіту й виховувати справжніх патріотів. Бо досі всі спроби змінити систему були неефективні, освіта продовжує діяти за радянським принципом. Дітей спрямовують завчати інформацію, а в усьому світі їх навчають учитися, освоювати знання і користуватися ними. Ми маємо програму, за якою випускників вузів направлятимемо на стажування у Скандинавські країни та Європу. Чому це важливо? Молодь із сучасним мисленням міркує про майбутнє, розвивається. Вона не понесе хабар, не діятиме незаконно.

Я із командою виступаємо й за те, щоб повернути справедливість у судах. За останній рік було багато рейдерських захоплень підприємств, особистої власності через недосконале правосуддя. Закон має існувати для всіх.

Україна вперше довела, що наше сільське господарство може бути прибуткове. Якось спостерігав, як фермери працюють на землі. Був шокований. Виявилося, засіяне поле кроп­лять по 20 разів. Продукт, що там виріс, безпечний для людей, але ніхто не думає, що буде із землею після такого обробітку. Цей ресурс у державі ніхто не контролює. І це бомба сповільненої дії. Нам і нашим дітям його вистачить. Але внуки не матимуть землі.

Ми вивчили, як ведуть сільське господарство в Ізраїлі, де воно найприбутковіше. Землю не кроплять. А зрошують, вносять природні добрива й це дає можливість збирати від трьох до п'яти врожаїв. При нашому кліматі ми могли б отримувати два врожаї.

— Чимало розмов навколо ринку землі, — продовжує Микола Дикий. — Моя позиція однозначна — земля має залишитися у власності людей. Це одна з найдорожчих речей, що маємо.

І, звісно, люди. Важливо, щоб заробітчани повернулися додому. Маємо забезпечити їх робочими місцями. "Нацкорпус" веде переговори про будівництво сучасних підприємств. Ми можемо так само, як і Польща, зводити їх і віддавати в оренду.

Зараз ви читаєте новину «"Земля має лишитися у власності людей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути