Ексклюзиви
пʼятниця, 13 вересня 2019 07:45

"Зеленський розпуском ЦВК хоче показати, хто в домі хазяїн"

Президент Володимир Зеленський направив до парламенту подання про дострокове припинення повноважень Центральної виборчої комісії.

"Комісія не раз проявляла недостатню виваженість або навіть політичну упередженість", — ідеться в документі. Як доказ, згадує відмову ЦВК у реєстрації 28 кандидатів у народні депутати.

Нинішній склад Центрвиборчкому Верховна Рада затвердила 20 вересня торік.

"Зеленський хоче достроково розпустити ЦВК, бо прагне взяти під свій контроль побільше структур, — пише політолог 60-річний Олексій Гарань для видання "Новое время". — Просуває рішення попри процедуру. Ніби головне — показати, хто в домі хазяїн.

Зауваження штучні. Комісія нормально провела президентські та парламентські вибори. Це визнано світом. Одіозних випадків не траплялося. Приклад — Олександр Куницький (кандидатові в нардепи від "Слуги народу" у Харкові комісія відмовила в реєстрації. Суд визнав заборону недійсною. Куницький переміг на виборах Олександра Грановського. — ГПУ). За останні п'ять років він забагато часу провів за кордоном. Мав подвійне громадянство — України та Ізраїлю. Зрештою, він начебто встиг відмовитися від останнього, і Куницького до виборів допустили. Зеленський мав прослідкувати, щоб така людина не балотувалася від "Слуги народу", а не перекладати вину на ЦВК.

Те, що ЦВК формували нині опозиційні сили, якраз і створює баланс. І так робиться в світі".

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський розпуском ЦВК хоче показати, хто в домі хазяїн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути