Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 00:51

У США та Євросоюзі заступилися за Антикорупційне бюро

— Для України недоцільно боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає душу в корупції. Інститути з боротьби з нею треба підтримувати, фінансувати й захищати, — каже держсекретар Сполучених Штатів Америки 65-річний Рекс Тіллерсон 4 грудня.

Днем раніше генпрокурор 52-річний Юрій Луценко в ефірі телеканалу "1+1" назвав агентів Антикорупційного бюро під прикриттям "нелегальним угрупованням". Напередодні між НАБУ, Генпрокуратурою й Службою безпеки України розгорівся конфлікт. Агента бюро під прикриттям затримали працівники спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ і СБУ в зриві операції з виявлення корупції в Державній міграційній службі.

"Зрив розслідування корупції на високому рівні, арешт посадових осіб із Національного антикорупційного бюро й вилучення документів НАБУ викликають занепокоєння з приводу бажання України побороти корупцію. Ці дії підривають довіру громадськості та знижують рівень міжнародної підтримки України. Усунення корупції є ключем до досягнення стабільності, безпеки й процвітання для всіх українців", — зазначає держдеп США.

— Публічне розкриття Генеральною прокуратурою деталей розслідування фактів корупції суттєво послаблює можливості Національного антикорупційного бюро проводити ефективні розслідування, — говорить речниця Європейської служби зовнішніх дій Майя Косьянчич. — Боротьба з корупцією є ключовим елементом у розвитку стосунків між Україною та ЄС. Від цього залежить успіх інших реформ.

Зараз ви читаєте новину «У США та Євросоюзі заступилися за Антикорупційне бюро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути