вівторок, 17 липня 2007 17:38

"Укрзалізниця" стала цілковитим монополістом

Минулого тижня Кабінет Міністрів надав право безпосередньо "Укрзалізниці" встановлювати тарифи на транспортні перевезення. Вони складають левову частку прибутку залізничного монополіста. Раніше тарифи встановлювало Міністерство транспорту.

Право встановлення тарифів на пасажирські перевезення "Укрзалізниця" має ще з 1996 року. Проте вони збиткові. Тому багато років залізничне керівництво намагалося перебрати на себе встановлення ціни на транзит та перевезення вантажів. Але чиновники Міністерства транспорту не хотіли випускати з рук цю "золоту жилу". І от зараз мрія керманичів української залізниці здійснилася.

— Передача прав на регулювання тарифної політики в області транспортних перевезень призведе до великого зростання загальних прибутків "Укрзалізниці", — каже віце-президент Інституту конкурентного суспільства Дмитро Ляпін, 45 років. — Щоправда, таке рішення суперечить прийнятій цим же урядом Державній програмі реформування залізничного транспорту. Вона передбачає підвищення рівня конкуренції на ринку залізничних перевезень. А цим кроком повністю стверджується монопольне становище на ринку залізничних перевезень саме "Укрзалізниці".

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" стала цілковитим монополістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути