четвер, 23 січня 2020 06:30

Українською говорить еліта й ті, хто хоче нею стати

Увесь "діловий Київ" спілкується мовою агресора. Від міністерств до офісів фірм і мистецьких студій усюди говорять вульгаризованим "хохляцьким" різновидом російської.

Фактично українська в Києві є такою собі латиною, яку всі знають, але якою майже ніхто не говорить. Саме латиною листувалась у середні віки уся європейська еліта, нею писали наукові праці й художні твори. Вона була мовою спілкування розумних людей. У нас тепер усе так само. Українською говорить наша еліта й ті, хто хоче нею стати.

Послухайте "прослушки", опубліковані останнього року. Всі ці злодійкуваті чиновники й бізнесмени говорять ­своєю бандитською мовою. Не знаю жодної банди, де би розмовляли поміж себе по-нашому. І я щасливий, що вся ця наволоч не говорить українською. Точніше, говорить, але лише тоді, коли хоче виглядати порядною. Хіба це погано?

Хіба погано, що той же Юра Луценко, який, за його словами, перечитав у тюрмі всю світову класику, спілкується як недонавчений "пріблатньонний". Спілкується з дуже сумнівними особами в дуже сумнівних справах (Конгрес США в рамках імпічменту Дональда Трампа оприлюднив листування американського бізнесмена Льва Парнаса з українськими діячами, зокрема колишнім генпрокурором. — ГПУ). Зате з нами, коли що, знову заговорить українською.

Зараз ви читаєте новину «Українською говорить еліта й ті, хто хоче нею стати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути