Ексклюзиви
пʼятниця, 15 листопада 2019 06:31

Українці заряджаються недовірою

35% українців вважають, що все в країні рухається в неправильному напрямку. Їхня кількість зростає. Майже зрівнялася з тими, хто переконаний, що в правильному — таких 37,5%. Дані опитування Центру Разумкова.

Це не тільки тому, що ко­манда президента Володимира Зеленського помиляється. А й тому, що українці звик­ли недовіряти, не вірити, але все-таки сподіватися, без надії. Звикли мати дулю в кишені. Щодо влади і всіх.

Дива не сталося і статися не могло. Жодні піар-кампанії не змінять глибинних речей, архетипів нашої емоційності, колективного несвідомого. Ми індивідуалісти, заряджаємося недовірою. Все на світі рухається в неправильному напрямку. Ми завжди в цьому переконані. Тільки завдяки цьому здатні вижити. Благодать наша в тому, що ми, попри це, ще здатні щось робити.

Мрії почати українську історію спочатку наївні. Історія не любить, коли її забувають. Тоді вона ще впертіше повторюється.

Зараз ви читаєте новину «Українці заряджаються недовірою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути