вівторок, 09 жовтня 2018 07:15

Україна може стати швейною фабрикою Європи

Україна боїться втратити транзит газу. Благаємо зупинити будівництво "Північного потоку-2". Ціна цього питання для нас становить $3 млрд. Саме стільки Україна заробила торік на транзиті.

Для бідної країни це значні кошти. Але замість того, щоб молитися на транзит, давно варто пошукати їх в іншому місці.

Польща 2016 року заробила на експорті виробів легкої промисловості — тканин, одягу, взуття — $19 млрд. Україна — трохи більше $1 млрд.

Одяг і тканини — це не космічна ракета. Усі необхідні можливості для їхнього виробництва є. Україна має все, щоб стати швейною фабрикою Європи. Але хто про це думає? Легше ж перекачувати газ трубою, що дісталася у спадок від радянського режиму, ніж розвивати виробництво, щось створювати, конкурувати.

Звідси й результат. У засобах масової інформації фірташі і медведчуки роздувають істерію. Закликають лягти під Москву і здати суверенітет, тільки б російський Газпром продовжував качати паливо через Україну. Запевняють, що без цих транзитних $3 млрд наша економіка обвалиться. А руїни текстильних виробництв, які є чи не в кожному великому українському місті, нікого не турбують. У підсумку наші громадяни їдуть працювати на швейні підприємства в Польщу. Хоча маємо в Україні такі ж цехи, такі ж швейні машинки, такі ж льон і шерсть.

Зараз ви читаєте новину «Україна може стати швейною фабрикою Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути